Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ska vi shoppa amerikanska aktier imorgon?

Idag har USA-börserna stängt på grund av firandet av Thanksgiving men imorgon öppnar de återigen upp men då kommer handeln enbart ske under halva dagen (fram tills klockan19:00) då Black Friday som är USA:s största shopping- och readag infaller.

Black Friday har det här året även hittat till Sverige och in till aktievärlden vilket jag tycker är fantastiskt. Avanza där jag för övrigt sköter all min aktiehandel meddelade här om dagen att de imorgon under just Black Friday kommer erbjuda fri handel i USA. Det kommer alltså inte kosta något i courtage att handla aktier i USA under morgondagen och det tänkte jag försöka utnyttja.

Jag kommer fokusera på alla mina amerikanska innehav som för övrigt består av Realty Income, NRG Energy, Exxon, McDonalds, Altria Group och Microsoft. Självklart kommer jag inte köpa på mig aktier bara för att det imorgon är helt courtagefritt utan självklart har jag underliggande analyser och researcharbete som grund men överlag så tycker jag att många av mina amerikanska innehav är köpvärda ur det långsiktiga perspektivet just nu. Sedan är det ju heller inte säkert att jag kommer få se några köplägen i just de aktier som jag är intresserade av och då får jag helt enkelt avstå. Men mina förhoppningar är att flera köplägen dyker upp och att jag kan utnyttja det här unika tillfället till att köpa på mig en hel del aktier.

 

Hur tänker ni kring Black Friday-handeln hos Avanza imorgon?

 

David  

Taggar (blogg): 
SpinozaTrading's picture
226
235
49
0
SpinozaTrading

Tjena AI,

Kör du Realty Incom via KF då eller? Tänker på deras kvartalsvisa utdelning och allt trassel det innebär att ha utdelningar från usa.

SpinozaTrading

Sparaklokt's picture
212
585
45
0
Sparaklokt

Ja så klart vi ska :).

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

SpinozaTrading: Tjena AI,Kör du Realty Incom via KF då eller? Tänker på deras kvartalsvisa utdelning och allt trassel det innebär att ha utdelningar från usa.SpinozaTrading

 

Tjena! Det stämmer bra KF är det som gäller där!

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Sparaklokt: Ja så klart vi ska :).

 

Grymt, några speciella aktier som du siktat in dig på?

Nova's picture
51
74
5
0
Nova

Jag tänkte köpa mina första amerikanska aktier imorgon. Lutar åt AT&T samt HCP Inc! Tycker båda ser attraktiva ut rent kursmässigt! De åker in i min nystartade kapitalförsäkring där de får ligga och gotta sig i många många år framöver.

Jag är väldigt sugen på att köpa fler dock, men tänkte börja så här. 

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Någon som kan tipsa om en Amerikansk aktie med god utdelningshistorik under 300 KRONOR?

Det är nänmligen så att jag lägger undan 300 kr åt mina barn/månad till aktieinvesteringar och idag Fredag blir ju ett ypperligt tillfälle att köpa Amerikanskt, dock är de flesta stora stabila bolagens aktiekurser på nivåer över 300 kr...

 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

ekonomisk trygghet: Någon som kan tipsa om en Amerikansk aktie med god utdelningshistorik under 300 KRONOR?Det är nänmligen så att jag lägger undan 300 kr åt mina barn/månad till aktieinvesteringar och idag Fredag blir ju ett ypperligt tillfälle att köpa Amerikanskt, dock är de flesta stora stabila bolagens aktiekurser på nivåer över 300 kr... 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/S%26P_500_Dividend_Aristocrats

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Kan tipsa om den här ETF:n annars:
https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/496...

Skrev om den på min blogg om ni är nyfikna

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Ska tanka mer Exxon. Har en bra position där redan men ska in med mycket mer. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Roligt att många är köpsugna och taggade! Gällande ett bolag till ditt barn, vad är du ute efter för typ av bolag? 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar