Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1326
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Skillnaden mellan WTI- och Brent-olja?

När det pratas om olja så är det oftast WTI-olja eller Brent-olja som man pratar om. Att det är just dessa två sorter som man pratar mest om beror på att de är två av de mest omsatta oljesorterna i världen. Totalt handlas över 160 typer av olja på marknaden runt om i världen och alla har olika egenskaper, kvalité och pris.

Det som då skiljer WTI-oljan mot Brent-oljan är att den förstnämnda är olja från Nordamerika och den andra kommer ifrån Nordsjön. På grund av de geografiska skillnaderna så är såklart WTI mer efterfrågad i USA och Brent mer i Europa.

Sammanfattningsvis då så är WTI-oljan och Brent-oljan två olika sorters olja som kommer ifrån olika delar av världen. Anledningen till att det är dessa två sorter som man pratar mest om är för att det är två av världens mest omsatta oljesorter.

 

David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (149)
Nov (2)

Taggar