Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Snabbmaten siktar in sig på Afrika- Tvåsiffrig årlig tillväxt!

 

Över lag så växer snabbmatsbranschen i Afrika med mer än 10 % per år. Det har fått bland annat Mc Donalds som jag för övrigt är aktieägare i att börja agera och inta regionen. Visserligen har Mc Donalds funnits i länder som t.ex. Egypten och Sydafrika sedan 1990-talet men det är inte för ens nu som den stora ”invasionen” i regionen börjar ta fart.

Mc Donalds har en tydlig plan för hur de ska ta sig an Afrika och den kommer till en början gå ut på att satsa på de största länderna och de med bäst ekonomi i första hand. För verkligheten i Afrika är faktiskt den att de flesta av invånarna absolut inte har råd med ett mål på t.ex. Mc Donalds i dagens läge.

Just den sistnämnda faktorn medför såklart en hel del problem och det resulterar i att regionen är ganska så ostabil på just den marknaden just nu. Men i och med att regionen hela tiden utvecklas så kommer även efterfrågan på snabbmat att växa bland alla sorters människor. Så även om den riktigt stora efterfrågan inte finns där idag så är det viktigt att snabbmatskedjorna börjar etablera sig i regionen redan nu om de vill vara på plats och på rätt plats när efterfrågan börjar trappas upp på allvar.

Att Mc Donalds redan nu har planer på att på allvar börja etablera sig i Afrika ser jag därför som väldigt positivt. Även om det på kort sikt under några år kommer leda till ökade kostnader och kanske lite lägre vinster så anser jag som är en långsiktig investerare att det är rätt tillvägagångssätt. För om några år kommer det handla om vilken restaurangkedja som har sina restauranger på de bästa ställena och vilka som var där först så därför gäller det att börja i tid.

Jag håller för övrigt på att öka på mitt innehav i Mc Donalds som jag har i min utdelningsportfölj och då spelar sådana här detaljer en väldigt stor roll. Många anser att Mc Donalds aktie är ganska så dyr i dagens läge och det kan kanske stämma om man bara har tänkt att äga den på kort sikt. Ur det långsiktiga perspektivet tycker jag dock att den är köpvärd och det är just sådana här framtida triggers som då intåget i Afrika som jag anser att potentialen finns. På bilden högst upp här i inlägget kan ni även se att det fortfarande finns gott om etableringsmöjligheter för Mc Donalds i just Afrika. 

 

Många börjar även räkna bort Mc Donalds och snabbmat? Hur ser ni på den saken?

 

David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar