Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tävling- Lär er av Warren Buffett

Jag har några exemplar av boken, ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person” över och dessa tänkte jag helt enkelt dela ut till er läsare. Boken är skriven av Per Håkan Börjesson som är vd på investmentbolaget Spiltan och som själv många gångar kallas för just ”Sveriges Warren Buffett”. Om ni vill veta mer om boken så hittar ni alla information på t.ex. Adlibris här.  

Men jag har då fyra stycken böcker som jag tänkte dela ut till er och jag tänkte göra det väldigt enkelt. Det enda ni behöver göra för att få chansen att få en bok är att ni i kommentarsfältet här nedanför skriver en rad eller två om hur Warren Buffett har inspirerat eller hjälpt er när det kommer till era investeringar. Så gör det samt skriv med er mejladress så kommer jag välja ut fyra personer som kommer få varsin bok och jag tänkte att det här får löpa i en vecka så på tisdag den 26:e april, nästa vecka kommer jag meddela vilka personer som vann.

 

Lycka till och jag ser fram emot att läsa era historier!
David 

Anonymous's picture
che65@live.se (ej registrerad)

Väldigt enkelt, en av Buffets regler är att se till att aldrig förlora pengar och inte glömma det.

Anonymous's picture
OmxDax (ej registrerad)

Det är mycket man kan säga om denna man men en sak som farsinerar mig är att han ser ut ett bolag som han senare investerar X antal miljarders miljarder i utan beröring eller min :-) 

Anonymous's picture
Att Välja Lycka (ej registrerad)

Jag säger bara: 

Regel 1: Förlora aldrig pengar
Regel 2: Glöm aldrig regel 1

:-)

attvaljalycka@gmail.com

Anonymous's picture
Jacob925 (ej registrerad)

Han inspirerar mig genom att aldrig försöka dölja ett misstag som han har gjort! Alla som vill veta vilka affärer han har gjort som har varit dåliga behöver inte leta länge eftersom han är öppen med det och reflekterar över varför det blev så. Hade jag själv varit lika duktiga på att reflektera över dåliga/bra affärer så hade jag inte behövt återupprepa samma fel flera gånger. Det bästa är att vi andra också vinner på hans ödmjukhet och reflektioner. Win-win! 

Uttryckt av Warren Buffett själv

"Honesty is a very expensive gift. Don't expect it from cheap people."

Jacob925@live.se 

Ekonomiblogg's picture
389
596
81
0
Ekonomiblogg

Bra inspiration att läsa Buffets regler.

Jag använder lite av de regler i min långsiktiga-aktieportfölj som

är cir 60 procent av mitt kapital. 40 procent kör jag trading.

/Ekonomiblogg

Anonymous's picture
Daniel (ej registrerad)

Köp bra bolag och behåll, behöver inte vara svårare än så.

danieljohansson81@live.se

Anonymous's picture
sunt bondförnuft (ej registrerad)

buffet har lärt mig tänka att man ska köpa hela företaget när jag köper en aktie. På så vis får man en bättre uppfattning om vilka värden som finns i bolaget.

Anonymous's picture
Alexander (ej registrerad)

Det som Warren Buffett har betytt för mig är främst den psykologiska aspekten på börsen. Den psykologiska  har inneburit att genom att ha en tydlig långsiktig strategi undvika att exempelvis sälja när det går ner. Utan att istället behålla kylan och eventuellt fylla på vid rekyl när det ges "rabatt"-  Förr eller senare går välskötta bolag upp i kurs. 

alexander.kjellgren@gmail.com

Anonymous's picture
Martin (ej registrerad)

Jag har mest hört hur mycket som helst om Warren Buffett och gillar att han är långsiktig värdeinvesterare, det vill jag också fortsätta med. Och hoppas lära mig mer om denna investerarlegend via boken ;) 

 

martinstenkvist@hotmail.com

Anonymous's picture
Lönn (ej registrerad)

Efter att gjort min första och största förlust i Anoto raset vände jag mig till den personen som verkar kunna det här med aktier bäst, Warren Buffet. Genom grundläggande förståelse för långsiktighet har jag nu som mål att nå 0,5 miljard vid pensionen, allt genom långsiktiga investeringar i bolag jag förstår mig på.

mattiasejelonn@gmail.com

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar