Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tema Afrika: Avslutning & Sammanfattning

 

Nu har den här temaveckan med Fokus på Afrika ur ett investeringsmässigt perspektiv lidit mot sitt slut och trots att jag har varit bortrest och på semester så tycker jag att jag har fått ut den information som jag ville få ut, så jag är väldigt nöjd. Vad tycker ni?

Här nedanför tänkte jag nu på ett så smidigt och bra sätt som möjligt sammanfatta hela temaveckan för att ni på ett smidigt och enkelt sett ska förstå vad veckan har handlat om och även hitta tillbaka till all information.

 

Afrika ur ett investeringsmässigt perspektiv:

Afrika är den näst största världsdelen på vår jord och det är också den region som växer snabbas i världen. Det finns idag enorma möjligheter i regionen och ni hittar de inledande inläggen under temaveckan här nedanför.

 

Riskkontroll:

Allt är dock inte bara frid och fröjd i Afrika och just riskerna tycker jag att jag har varit väldigt noga med att informera om. Alltifrån Krig och konflikter till politisk instabilitet och ett allmänt motstånd kan ställa till när man investerar i Afrika och därför är riskkontroll viktigare än någonsin.

 

Se, lyssna och inspireras:

Under veckan har jag även tipsat er om att material som består av t.ex. böcker och dokumentärer som på ett bra sätt verkligen visar Afrika ur olika perspektiv. Så här kan ni läsa, lyssna och verkligen få igång inspirationen och kreativiteten när det kommer till investeringar i Afrika.

 

Investeringstips:

Några investeringstips eller snarare tankar har också slinkigt med under veckan och här har mitt mål framförallt varit att visa att Afrika är mycket mer lättillgängligt än vad man kan tror. Afrika är som sagt den region som växer snabbas i världen och så i stort sett borde väl alla vilja exponera sin portfölj åt det hållet?

 

 

Det här så här jag tänker att mina temaveckor ska se ut och fungera framöver men uppläggen kommer så klart se lite olika ut beroende på temat. Mitt mål med den här veckan var som sagt att ge er alla en introduktion till Afrika och verkligen visa er alla möjlighet och även de risker som finns. Om jag får säga det själv så tycker jag att jag har lyckats ganska så bra med det. Självklart finns det mycket mer saker som man kan ta upp och förmedla som t.ex. direktinvesteringar på Afrikas börsen med mera men jag har trots allt varit iväg på semester och inte haft tid att sitta vid dator hela tiden så sådana saker kommer jag ta upp löpande framöver (jag har en liten lista med sådana saker).

Jag är som sagt nöjd med den här temaveckan men vad tycker ni? Ni är ju den största delen i hela processen och det vore kul att hör vad ni tycker? Jag vill också tacka er för att ni varit delaktiga och aktivt kommenterat och ställt frågor, det har varit väldigt roligt. Nu ska jag njuta av mina sista dagar här på Kanarieöarna fullt ut.

 

 

Ha en bra måndag!
David          

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden
Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

nörden: Kan slänga in detta också:https://rikatillsammans.se/2015/12/19/over-50-000-kr-i-arets-avkastning-...

 

Tack! Jag ska kolla mer nogrant på det när jag kommer tillbaka till Sverige!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar