Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tema utdelningar: 5 utdelningsbolag att kolla lite extra på

Här nedanför hittar ni nu fem intressant tips på amerikanska utdelningsbolag som man helt klart ska börja kolla lite extra på nu i dagens läge. Fler tips kommer komma löpande under den här temaveckan med fokus på utdelningar och imorgon tänkte jag bland annat visa er några svenska intressanta utdelningsbolag.

 

McDonald’s:

Den första tipset är McDonald’s som trots att aktien har stigit på bra under den senaste tiden helt klart är värd att kolla lite extra på även i dagens läge. McDonald’s har nu jobbat väldigt aktivt med att utveckla sin verksamhet och sina koncept den senaste tiden och nu ser det ut som att de är på väg att anpassa sig efter den nya marknaden väldigt bra vilket många har varit tveksamma till tidigare.

Gällande McDonald’s utdelning så erbjuder de idag en direktavkastning på ungefär 2-3 %. De har även höjt sin utdelning i hela 39 år i rad och kollar vi tillbaka på de 20 senaste åren så ligger utdelningstillväxten över hela 300 %.

McDonald’s är ett storbolag som man absolut inte ska räkna bort och det kan ni tydligt se om ni kollar på hur de utvecklar sin verksamhet och hur utdelningstillväxten ser ut.

 

Pepsi:

Pepsi är dryckesbolaget som hela tiden utvecklas inom nya affärsområden. Nu för tiden är bolaget en hel koncern med fokus på dryck och snacks m.m. Det här har medfört att Pepsi kan visa upp en väldigt bra stabilitet samt potential inför framtiden.

Pepsi kan också visa upp en direktavkastning på 2-3 % i dagens läge och de har höjt sin utdelning i 43 år i rad. Under de senaste 20 åren har Pepsis utdelning vuxit med ungefär 700 %.  

Pepsis aktie har också stigit bra på t.ex. årsbasis men även den känns attraktiv i dagens läge och ur ett långsiktigt perspektiv. Här rekommenderar jag att ni lägger fokus på bolagets breda och ständigt växande verksamhet.

 

AT&T:

AT&T är ett amerikanskt telekombolag som även är ett av de största inom branschen i världen. Telekom är en bransch och en marknad som ständigt växer och utvecklas och det har varit och kommer vara väldigt lönsamt och bra för telekombolagen.

Hos AT&T har idag en direktavkastning på nästan 5 % och det torts att aktien har stigit på bra den senaste tiden. AT&T kan visa upp en höjd utdelning under 31 år i rad och en utdelningstillväxt på en bra bit över 200 % under de senaste 20 åren.

 

ExxonMobil:

Oljebolaget ExxonMobil förtjänar helt klart också att vara med på den här listan, dessutom känns aktien ganska så köpvärd nu i dagens läge på nivåerna kring 80 dollar per aktie. Jag tror att många har räknat ut oljan som energikälla alldeles för tidigt och dessutom håller ExxonMobil i tysthet på att även bli en jätte inom alternativa energikällor så bolaget är helt klart att räkna med på lång sikt framöver.

Utdelningsmässigt så har ExxonMobil höjt sin utdelning under hela 41 år i rad och utdelningen har vuxit med över 1 000 % under de senaste 20 åren. Direktavkastningen ligger även här på mellan 2-3 %.

 

Pentair:

Pentair är en doldis för oss svenskar men en riktigt bra utdelningskandidat. Bolaget sysslar med vatten, vätska och värmehantering och en hel del däromkring. De är idag världsledande inom de flesta områden som de är verksamma inom och även Pentair kan visa upp imponerande siffror när det kommer till utdelningen.

De har höjt sin utdelning under 39 år i rad och direktavkastningen ligger på ungefär 3 %. Här är helt klart områdena som t.ex. vatten ett av de mest intressanta för framtiden.

 

Här har ni enligt mig 5 stycken riktigt intressanta utdelningsbolag på den amerikanska börsen. Vad tycker ni om dessa bolag? Glöm heller inte att kolla in gårdagens tips som var det amerikanska bolaget, Stanley Black & Decker, läs om det här.

 

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David  

Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

Bra stabila bolag som man i princip kan investera i, fylla på & bara låta växa utan att oroa sig allt för mycket!

Vore kul om du även tog upp REITs & Royalty Income Funds som växer allt mer i popularitet bland utdelningsinvesterare dels pga hög & ofta ökande utdelning plus att utdelningsfrekvensen är hög, kvartals- el tom månadsvis.  Realty Income Corporation & Boston Pizza Royalties Income Fund är väl spontant de två som är populärast bland Svenska investerare.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Cykelpeter1: Bra stabila bolag som man i princip kan investera i, fylla på & bara låta växa utan att oroa sig allt för mycket!Vore kul om du även tog upp REITs & Royalty Income Funds som växer allt mer i popularitet bland utdelningsinvesterare dels pga hög & ofta ökande utdelning plus att utdelningsfrekvensen är hög, kvartals- el tom månadsvis.  Realty Income Corporation & Boston Pizza Royalties Income Fund är väl spontant de två som är populärast bland Svenska investerare.

 

Det låter som en bra strategi, vad har du för bolag i din portfölj? 

Det ämnet kommer jag kolla mer på imorgon så håll ögonen öppna. Är det någonting mer du har tänkt på?

Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

Utöver 23 st Nordiska bolag har jag balanserat upp detta med 2 amerikanska bolag & 2 kanadensiska. Dessa 4 är Realty Incom Corp (REIT) Prospect Capital Corp från USA samt 2 Kanadensiska REITs, Boston Pizza plus H&R Real Estate Investment Trust.

Har investerat i dessa för att få ett jämnare kassaflöde med utdelning varje månad. Bland mina Svenska bolag har jag 5st Preffar med kvartalsutdelning samt Ocean Yield från Norge har även dom har utdelning 4x år.

Det jag var ute efter med mitt inlägg var att det kan vara av intresse att dels belysar bolagsformer som REITs samt bolag med mer frekvent utdelning.

En av utmaningarna med många Svenska bolag är att de allra flesta delar ut i April & Maj vilket ger en väldig övervikt åt dessa månader i kassaflödet.  Min ambition är att försöka ha ett hyfsat jämnt inflöde av utdelningar varje månad för att kunna återinvestera kontinuerligt.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Cykelpeter1: Utöver 23 st Nordiska bolag har jag balanserat upp detta med 2 amerikanska bolag & 2 kanadensiska. Dessa 4 är Realty Incom Corp (REIT) Prospect Capital Corp från USA samt 2 Kanadensiska REITs, Boston Pizza plus H&R Real Estate Investment Trust.Har investerat i dessa för att få ett jämnare kassaflöde med utdelning varje månad. Bland mina Svenska bolag har jag 5st Preffar med kvartalsutdelning samt Ocean Yield från Norge har även dom har utdelning 4x år.Det jag var ute efter med mitt inlägg var att det kan vara av intresse att dels belysar bolagsformer som REITs samt bolag med mer frekvent utdelning.En av utmaningarna med många Svenska bolag är att de allra flesta delar ut i April & Maj vilket ger en väldig övervikt åt dessa månader i kassaflödet.  Min ambition är att försöka ha ett hyfsat jämnt inflöde av utdelningar varje månad för att kunna återinvestera kontinuerligt.

 

Intressant! Du verkar har fått igång ett väldigt bra flöde av likvida medel in till din portfölj? Vad var det som gjorde att du fastnade för jsut dessa REIT-bolag? 

Har du hinnit kolla in mitt inlägg om REIT-bolag? Var det vad du hade tänkt dig?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar