Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tema utdelningar: Ränta-på-ränta-effekten i kombination med utdelningar

Jag tänkte nu avsluta den här temaveckan med fokus på utdelningar som tillslut till och med blev en och en halv vecka med att kolla lite på den så kallade ränta-på-ränta-effekten och koppla samman den med utdelningar. Jag vill samtidigt även passa på att tipsa er om att min bloggkollega, Investerarfysikern också har skrivit ett väldigt bra inlägg om ränta-på-ränta-effekten här och det rekommenderar jag varmt att ni kollar in.

 

Ränta-på-ränta-effekten:

Om vi börjar med att ta en snabbtitt på vad ränta-på-ränta-effekten egentligen är så är den i stora drag en effekt som gör att t.ex. en investering eller en placering inte enbart växer i och med avkastningen, t.ex. via att en aktie stiger i värde utan även tack vare den tidigare avkastningen som man fått.

Om man ska förklara det hela väldigt enkelt så finns det ett väldigt bra exempel som går ut på att det hela liknas med hur en snöboll som rullar nedför en backe och växer mer och mer desto mer snö som fastnar på bollen och desto större den blir, desto snabbare växer den. Det beror på att ytan som samlar på sig snö hela tiden växer och blir större.

I början och under en relativt lång tid växer snöbollen långsamt, men desto längre den rullar, desto snabbare sker tillväxten.

Exakt så här fungerar ränta-på-ränta-effekten och det hela handlar alltså om att inte bara dra nytta av t.ex. sitt månadssparande eller den framtida avkastningen utan även den tidigare. Jag tror att det här är så enkelt förklarat som det kan bli men om det inte är det så är det bara att ni slänger iväg en kommentar här nedanför så ska jag se till att gå in ännu djupare på det.   

 

Långsiktighet är nyckeln:

Det vi klart och tydligt kan se här är att långsiktighet är en nyckelfaktor om man på allvar vill se till att utnyttja den här ränta-på-ränta-effekten. Här är de principen, desto längre, desto bättre som gäller och det förstår man också väldigt tydligt om man kollar på exemplet med snöbollen här ovanför.

Via att använda sig av långsiktighet och ränta-på-ränta-effekten kan man låta pengarna jobba för en själv istället för att man ska jobbar för pengarna och även om det inte ger så jättemycket i början och att det då går ganska så långsamt så bär det av i en rejäl fart framåt och uppåt efter ett tag, det kan jag själv garantera.

 

Ränta-på-ränta-effekten och utdelningar:

Om vi nu då ska koppla ihop den här ränta-på-ränta-effekten med utdelningar vilket inte alls heller är speciellt svårt eller krångligt så handlar det om att via att man återinvesterar sina utdelningar istället för att ta ut dem och t.ex. konsumera dem så kan man använda sig av ränta-på-ränta-effekten och dessutom maximera den.

Utdelningarna är ju en form av avkastning och via att då som sagt utnyttja och använda den tidigare avkastningen så kan man via ränta-på-ränta-effekten se till att hela tiden ta sig högre och högre och uppnå en högre avkastning, precis så som det fungerade med snöbollen.

Kort och gott är alltså ränta-på-ränta-effekten i kombination med utdelningar en oslagbar kombination som i längden kommer ge oss en väldigt bra grund samt en högre och högre avkastning.

 

 

Ser ni till att utnyttja den här ränta-på-ränta-effekten som även kallas för världens åttonde underverk?

 

 

Trevlig lunch!
David 

Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

För mig är det utdelningarna som är nyckeln till  att få rejäl utväxling på snöbollen / ränta på ränta.

Återinvesterar man utdelningen kontinuerligt blir det fler aktier att få utdelning på & utdelningen och kapitalet blir bara större & större. Ju större kapital desto fortare går tillväxten ;-)

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Cykelpeter1: För mig är det utdelningarna som är nyckeln till  att få rejäl utväxling på snöbollen / ränta på ränta.Återinvesterar man utdelningen kontinuerligt blir det fler aktier att få utdelning på & utdelningen och kapitalet blir bara större & större. Ju större kapital desto fortare går tillväxten ;-)

 

Precis, din strategi ser riktigt bra ut! Återinvesterar du exakt alla utdelningar?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar