Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tema utdelningar: Svenska utdelningsbolag i en klass för sig

Igår tipsade jag er om några amerikanska utdelningsbolag som som vi långsiktiga investerare absolut bör kolla lite extra på i dagens läge då både verksamheten och utdelningarna ser väldigt bra ut för den kommande tiden.

Nu tänkte jag även tipsa er om några svenska utdelningsbolag som är en klass för sig och som alla utdelningsinvesterare i alla fall bör ta en titt på.

 

Intrum Justitia:

Även om man inte kan tror det vid en första anblick så är Intrum Justitia faktiskt ett riktigt högkvalitativt bolag när det kommer till utdelningar. Men om vi börjar med verksamheten så har Intrum Justitia omstrukturerat, optimerat och förbättrat hela organisationen under de senaste åren vilket har medfört att de idag kan visa upp en helt annan styrka och stabilitet än vad de gjort tidigare. Jag har tidigare sagt att Intrum Justitia är ett mycket mer attraktivt alternativ inom finanssektorn än vad bankerna är och det stor jag helt klart fast vid och det framförallt på grund av att Intrum Justitia är mycket mindre konjunkturkänsligt.

Utdelningsmässigt så erbjuder Intrum Justitia idag en direktavkastning på 3 % och de har höjt sin utdelning under 8 år i rad vilket är väldigt bra på den svenska börsen. Så ta en titt på Intrum Justitia om ni är på jakt efter ett utdelningsbolag inom finanssektorn.

 

Hufvudstaden:   

Fastighetsbolaget, Hufvudstaden och deras strategi som riktar sig mot centrala fastigheter i Stockholm och Göteborg har blivit en riktigt framgångssaga när det kommer till utdelningar. Hufvudstadens fastigheter som består av bland annat kontors- och butikslokaler på några av de mest attraktiva platserna i landet som i princip alltid kommer gå at hyra ut väldigt enkelt medför att Hufvudstaden kan visa upp en väldigt bra stabilitet.

Hufvudstaden har höjt sin utdelning under hela 17 år i rad och det kan man säga helt klart nästan är unikt på börsen i Sverige. Direktavkastningen ligger på lite mer än 2 % och det ska man vara väldigt nöjd med då Hufvudstaden som sagt kan visa upp en väldigt bra stabilitet och det  är långt ifrån alla fastighetsbolag som kan.

 

Kinnevik:

Investmentbolaget Kinnevik har fått en hel del kritik under de senaste åren men nu börjar marknaden rikta sina blickar ditåt igen. Jag anser även att Kinnevik har byggt upp en unik ställning inom bland annat tekniksektorn som kommer bli väldigt lönsam med tiden.

Dessa satsningar från Kinnevik sida har även börjat ge resultat på utdelningssidan. Bolaget har höjt sin utdelning under de 5 senaste åren och idag erbjuder de en direktavkastning på mellan 3-4 % och potentialen inför framtida höjningar ser också väldigt bra ut.   

 

H&M:

Självklart får även vår svenska stolthet H&M vara med på den här listan och deras verksamhet behöver nog inte direkt någon djupgående förklaring. Det många har missat med H&M är dock att de har skruvat upp tillväxttakten rejält under de senaste åren och dessutom utvecklar de ständigt nya lösningar och koncept som hela tiden kan optimera deras kärnverksamhet.

Sedan H&M noterades på börsen har de aldrig sänkt utdelningen så den har under över 40 år antingen bibehållit den nuvarande utdelningen eller höjt den. H&M:s direktavkastning ligger idag på nästan 4 %. Om man letar efter tillväxt, stabilitet och utdelningar så är H&M nästan ett måste i en portfölj.

 

Swedish Match:

Swedish Match har många investerare räknat bort men jag anser att även det här bolaget bör vara en riktig svensk stolthet. Jag tycker även potentialen ser väldigt bra ut speciellt när man väger in Swedish Matchs intåg på nya marknader. Det går inte fort på grund av lagstiftningar m.m. men det går och rent utdelningsmässigt är Swedish Match helt klart en klass för sig.

De har behållit sin utdelningsnivå eller höjt den under 19 år i rad och de erbjuder en direktavkastning på över hela 7 %. Jag anser alltså inte att man ska räkna bort Swedish Match och framförallt inte när det kommer till utdelningarna.

 

Här har ni alltså några av de absolut bästa utdelningsbolagen i Sverige för oss långsiktiga investerare. Vad tycker ni om dem? föredrar ni några andra svenska bolag? Glöm heller inte kolla in tipsen på fem amerikanska utdelningsbolag som jag skrev om igår här.

 

Trevlig lunch!
David   

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar