Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tre ökningar i utdelningsportföljen

Nu under veckan har jag shoppat lite på börsen i Sverige och i USA via min utdelningsportfölj och det har så här långt blivit tre ökningar och det i Microsoft, Altria Group och Axfood. Dessa tre affärer var förhållandevis stora då jag har letat köplägen i just dessa aktier under en ganska lång tid nu så jag såg till att slå till ordentligt och även om jag inte blev helt nöjd till 100 % så är jag ändå övertygad om att dessa affärer kommer vara bra på lång sikt.  

Om jag ska ge er en snabb genomgång om varför jag ökade i just dessa tre bolag så var det ju för det första på grund av att jag tyckte att jag hittade köplägen och för att jag helt enkelt villa investera mer pengar just i dessa företag.

Sedan gällande Microsoft så tycker jag att det på ett väldigt bra sätt fortsätter att ta in bolaget i nästa era och det via allt ifrån ett ökat fokus mot de områden som går bra och via nya försäljningsmetoder m.m. Microsoft är ett av de ledande teknik- och IT-företagen i världen och jag tror starkt på hela den löpande omstruktureringen om man kan kalla det så i kombination med satsningar på nya områden kommer ta bolaget in i en nya era och även en väldigt lönsam sådan.

Altria Group har jag i min portfölj för att de gång på gång under åren har visat att de kan anpassa sig efter en marknad som hela tiden förändras, att de kan sälja sina produkter i stort sett oavsett vad samt för att marknaden fortfarande suktar efter deras produkter. I alla bolag speglas dock inte sådana här saker i aktien löpande men det tycker jag att det gör hos just Altria Group och det uppskattar jag som investerare och det i kombination med en direktavkastning på mellan 3-4 % tycker jag är svårt att slå.

Axfood har avslutningsvis under tidigare år varit en väldigt älskad aktie men nu den senaste tiden gått till att blivit lite mer ifrågasatt. Jag anser dock att den stabila kärnan finns kvar och det i kombination med satsningar på mat på internet och liknande tycker jag gör att Axfood fortfarande är ett väldigt intressant bolag, även om sådana nya satsningar sker mycket i skymundan så finns de där och det ser jag som ett stort plus.

 

Vad tycker ni om dessa tre företag? Det vore roligt att få lite olika synvinklar på saker och ting!

 

David  

Anonymous's picture
4nkanUTD (ej registrerad)

Snyggt, Både Axfood och Mircosoft finns med i min långa utdelningsportfölj, även ABB som du skrev om tidigare finns med. Tror starkt på alla tre om man tänker långsiktigt :)

Altria group ser intressant ut men kan tyvärr för lite om bolaget för att kunna ta in det i portföljen just nu.

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

4nkanUTD:

Det låter som en intressant portfölj, vad har du mer för bolag i den? :) 

Jag själv kommer närmare och närmare en investering i ABB! Har dock lite mer saker som jag ska gå igenom nu under helgen!

4nkan's picture
0
2
0
0
4nkan

Ganska vanlig portfölj, men det som kanske sticker ut mest är nog Gjensidige,Fortum,Boston Pizza, Np3 och Sampo.

Gillar den höga direktavkastningen, och tror det blir en bra investering om några år :)

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

4nkan: 

Jag tycker att den bara blir mer och mer intressant desto fler innehav du nämner :) Får man fråga varför du valde just NP3 bland fastighetsbolagen?

4nkan's picture
0
2
0
0
4nkan

Gillar som sagt deras direktavkastning och utdelningspolicy.

Ledningen och deras VD verkar kloka, här en film från FinWire om just Np3:

https://www.youtube.com/watch?v=q6APr8F8U40&nohtml5=False

Värt att nämna är att Np3 bara utger en liten del av min portfölj, Castellum är mitt största innehav av mina fastighetsaktier.

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

4nkan: Gillar som sagt deras direktavkastning och utdelningspolicy.Ledningen och deras VD verkar kloka, här en film från FinWire om just Np3:https://www.youtube.com/watch?v=q6APr8F8U40&nohtml5=FalseVärt att nämna är att Np3 bara utger en liten del av min portfölj, Castellum är mitt största innehav av mina fastighetsaktier.

 

Okej, tack för det tipset! Har du kanske till och med fler fastighetsinvesteringar än dessa två?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar