Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelningsportföljen byggs vidare- En evighetsmaskin

Även om jag inte skrivit jättemycket om min utdelningsportfölj under den senaste tiden så går det bygget vidare i allra högsta grad. Min utdelningsportfölj är en evighetsmaskin som aldrig riktigt kommer bli klar, eller i alla fall hela tiden utvecklas och växa vidare.

Just nu kan man säga att mitt fokus gällande min utdelningsportfölj är uppdelat i tre delar då min utdelningsportfölj består av just tre delar. Utdelningsportföljen har en grund-del där mina största innehav ligger och då fungerar som en stabil grund för hela portföljen att stå på. Sedan har portföljen även en mellan-del samt en under-del där den största långsiktiga potentialen rent kursmässigt finns. Men självklart är det genomgående temat i hela portföljen utdelningar och huvudmålet är samtidigt att för varje år som går skapa ett bättre och bättre flöde av just utdelningar från bolagen.

 

Om vi ska ta oss en titt på portföljens innehav så består grund-delen av innehav i Millicom, Realty Income, Gjensidige, Exxon, Nokia, Betsson, SAAB och ABB.

Mellan-delen innehåller Axfood, ICA Grupen, Tele2, Fortum, Skanska, Ratos, MTG, H&M, NRG Energy och G4S.

Slutligen har jag även mindre innehav i Oriflame, Altria Group, Mc Donalds, Microsoft och Swedish Match.

 

Totalt har jag alltså 23 innehav i min utdelningsportfölj och det är 23 noga valda innehav som jag under ganska så många års tid har studerat, analyserat och slutligen valt ut. Min tro och min tanke angående dessa innehav är att de ska kunna ha en plats i min utdelningsportfölj i princip föralltid (om inget drastiskt händer) samt att de löpande ska kunna generera ett bra flöde av likvida medel i form av utdelningar.   

Så även om jag inte på något sätt alls känner mig färdig med uppbyggandet av min utdelningsportfölj så känner jag ändå att jag nått en milstolpe där jag är väldigt nöjd med både utformningen och mina aktuella innehav. Därför har mitt fokus under framförallt det senaste året riktats mot att öka på mina nuvarande innehav och så som läget ser ut just nu kommer det även fortsätta och det antagligen under många år framöver. Det finns hur många bolag som helst där ute på världens börsen men jag känner att någon gång måste man ta ett steg tillbaka (eller vad man nu vill kalla det) och fokusera på det man har samt bygga vidare på det och det är exakt det som jag håller på med just nu och den resan kommer ni självklart få fortsätta att följa även framöver.

 

David    

Taggar (blogg): 
Humankapitalisten's picture
5
10
2
0
Humankapitalisten

Jag känner igen mig extremt mycket i ditt sista stycke, med 17 innehav i portföljen har jag också hamnat i zonen där jag känner att det är tid att tanka befintliga innehav snarare än att utöka. 

Av mina 17 innehav så återfinns sex stycken i din utdelningsportfölj. Ett av dem är Swedish Match som jag har lite kärlekstrubbel med. Hur ser du på  soliditeten i Swedish Match? Något som oroar dig?

//Humankapitalisten

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar