Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utnyttja analyser och rekommendationer

 

Bankernas rekommendationer:

Olika banker, analyshus och andra finansinstitut m.m. släpper hela tiden olika analyser och rekommendationer för olika aktier på börsen. Just dessa rekommendationer har jag aldrig varit något stort fan av då det många gånger finns en baktanke med dessa rekommendationer, eller att en bank enbart vill få sina kunder att börja handla så att de genererar courtage m.m. så att banken i sin tur tjänar pengar, jag tror att ni förstår vad jag menar? Dessutom så är det många handlare på marknaden som agerar efter dessa rekommendationer och det kan visserligen medföra en del kortsiktiga vinster men i längden så kommer man göra bäst affärer om man vid ett tidigt stadie köper på sig aktier som ingen annan kollar på just nu och därför agerar jag aldrig efter sådana rekommendationer.

Utnyttja dessa rekommendationer på rätt sätt:

Men enligt mig så går det faktiskt att utnyttja och dra nytta av dessa rekommendationer på ett väldigt bra sätt och det är då självklart inte via att handla direkt efter vad de säger och rekommenderar. Många av sådana rekommendationer sträcker sig t.ex. sex månader framåt eller ett år och många gånger kan respektive aktie röra sig en hel del när en sådan rekommendation kommer, i alla fall om den kommer från t.ex. en stor bank eller aktör. Det medför i sin tur att det ofta då kan skapas ett glapp mellan priset på aktien och de långsiktiga framtidsutsikterna och det kan vi långsiktiga investerare utnyttja, i alla fall när det handlar om sälj-rekommendationer eller överlag sänkta rekommendationer.

Det handlar alltså om att identifiera och utnyttja dessa glapp som faktiskt uppstår relativt ofta i och med sådana rekommendationer istället för att enbart stirra sig blint på orden köp, sälj och behåll och agera efter dem. Så även om man som jag inte alls är ett stort fan av sådana rekommendationer eller handlar efter dem så kan de vara användbara även för oss, även om det inte blir på det sättet som tanken från aktören som släpper rekommendationen var.

Ett steg längre:

Att använda sig av den här metoden istället för att agera efter själva rekommendationerna anser jag kan vara skillnad mellan långsiktig framgång och en medioker investeringskarriär. Många som köper eller säljer aktier efter sådana här rekommendationer gör det dessutom försent i de flesta fall då lång ifrån alla sitter och handlar direkt när rekommendationen kommer utan man gör det kanske någon dag eller en vecka senare och då är det som sagt oftast försent.

Så om man istället tänker ett steg längre och utnyttjar de kursrörelser som sådana här rekommendationer ofta medför på rätt sätt så kan man enligt mig alltså ta något dåligt som man är emot och göra det till någonting bra som blir ett riktigt användbart verktyg.

 

Hur tänker och agerar ni kring t.ex. bankernas rekommendationer och vad tänker ni kring den här metoden som jag pratat om?

 

David    

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar