Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vad ska man göra med utdelningarna?

 

Jag har under den här temaveckan med fokus på utdelningar pratat en hel del om vad utdelningar är och hur man kommer åt dem och så vidare. Nu tänkte jag däremot kolla på vad man kan göra med de själva utdelningarna som kommer in till sin portfölj för det steget är ändå det viktigaste.

 

Återinvestera:

Det som är absolut bäst enligt mig personligen att göra med utdelningarna som flödar in till sin portfölj är att återinvestera dem i sina portföljbolag eller kanske i nya bolag. På så sätt kan man se till att hela tiden öka på sin långsiktiga avkastning via den populära ränta-på-ränta-effekten. Jag kommer gå igenom ränta-på-ränta-effekten kopplat till utdelningar under morgondagen.

Den här metoden är den enklaste och även helt klart den bästa för att lyckas med sin portfölj i längden och desto mer tid man kan och vill satsa på det här desto större kommer resultaten bli.

 

Använd dem:

Hela målet med en långsiktig utdelningsportfölj är i de flesta fall att någon gång använda pengarna, så ser i alla fall jag personligen på det hela. När man ska börja använda utdelningarna som flödar in till sin portfölj är såklart upp till var och en. Vissa kanske börjar använda utdelningarna direkt medan andra väntar några år och så vidare. Även om det är bra att återinvestera utdelningar och vara långsiktig även här så tycker jag att det är minst lika viktigt att man tänker på slutmålet för vad är poängen med att bygga upp någonting stort och lönsamt om man aldrig får användning eller möjligheten att njuta av resultatet och framgångarna någon gång?  

 

Låt dem ligga:

Ett tredje och sista alternativ som jag anser att man kan göra med alla sina utdelningar är att man låter dem ligga. Även om vi idag i princip inte kan få någon vettig sparränta hos banken över huvud taget så kan det många gånger vara ett smart drag att låta de likvida medlen ligga stilla ett tag. På så sätt kan man då och då se till att utnyttja olika nedgångar och svackor på marknaden fullt ut för via att göra det kommer man i längden få väldigt bra snittkurser på sina aktieinköp och på så sätt även maximera avkastningen för själva aktierna, rent kursmässigt.

Hur stor del av utdelningarna som man ska låta ligga får man såklart avgöra själv, beroende på vilken syn man har på marknaden. Jag agerar hela tiden på olika sätt men överlag så skulle jag uppskatta att jag sparar 70 % av alla tudelningar för att tajma min köp på bästa sätt och de resterande 30 % investerar jag nästan omgående.  

 

 

I dagens läge kombinerar jag själv de första och de tredje alternativet och självklart skulle man kunna kombinera alla tre. Använder ni något av dessa alternativ eller har ni kanske ett hel annat tillvägagångssätt?   

 

David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar