Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varför spelande på smartphones dominerar marknaden

Spelindustrin har vuxit markant på senaste tid, med ökade möjligheter för användare att spela olika spel, och med allt fler plattform för potentiella kunder, genererar spelbolag idag allt större vinster. Samtidigt är mer traditionella konsoler som Playstation och Xbox fortfarande extremt populära, men med allt fler appar vilket tillåter användare att spela spel från sina surfplattor och smartphones, är det där man idag ser den högsta tillväxten. Det har blivit av allt större vikt för företag i spelindustrin att fokusera på att utveckla nya appar för att bibehålla relevans i allt mer föränderlig bransch.

Något som vittnar om hur spelindustrin förändras är försäljningen av King Digital Entertainment till Activision Blizzard för 3,8 miljarder pund. De är skaparna av Candy Crush, ett väldigt populärt spel för smartphones och surfplattor. Men har fortsatt utveckla en rad olika spel och blev nyligen börsnoterade, något som visar att vinstmarginalen inom marknaden är stor. Förutom utvecklandet av spel finns det ytterligare tjänster, som betting, som har blivit allt mer populärt. Från Betways spelsida, kan du få tillgång till flera hundra spel genom deras app. Allt från slottar till traditionella bordsspel finns tillgängligt ett par knapptryck iväg.

Online-betting är en miljard bransch i Storbritannien. Så samtidigt som det finns en stor marknad måste den ökade tillväxten förklaras på flera olika sätt. Som tidigare nämnt, har en utökad användning av appar och smartphones skapat fler möjligheter att ta del av olika spelsidor. Men spelsidor använder idag sina appar för att nå ut till sina kunder, och erbjuder även kundtjänst genom dessa. Vissa företag fokuserar exklusivt på onlinemarknader, något som visar hur ny teknologi förändrar våra sätt att spela. Men allt spelande är inte reserverat för smartphones och surfplattor. Actionspelet Call of Duty, som framförallt spelas på Xbox och Playstation, har sedan lanseringen av det första spelet visat försäljningssiffror om 10 miljarder dollar. Marknaden är alltså inte reserverad för enbart spel mot smartphones och surfplattor, utan det finns flera sätt att nå ut till potentiella kunder. 

Under det senaste årtiondet har spelindustrin utvecklats kraftigt. Inte enbart hur de producerar spel, och vilka möjligheter användare har att spela dessa. Ny teknologi gör det också möjligt för företag att enklare nå ut till sina kunder genom nya appar. Den utökande tillväxten av appar och online-betting, demonstrerar allt tydligare hur en stor del av oss idag använder våra smartphones som en plattform för spelande. Det är svårt att föreställa sig en snar framtid där traditionella konsoler konkurreras ut, men inom den närmaste framtiden kommer vi förmodligen se att de företag som genererar högst vinst är de som har fokuserat på att erbjuda innovativa mobiltjänster. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar