Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans ”citat”: "The individual investor should act consistently as an…

Den här veckans citat kommer från vår frälsare när det kommer till investeringar och då pratar jag så klart om Benjamin Graham som bland annat har utryckt sina tankar och idéer i boken, The Intelligent Investor som även kallas för investerarens bibel av bland annat Warren Buffett. Men en gång sa Benjamin Graham att: "The individual investor should act consistently as an investor and not as a speculator" och dessa ord har verkligen fastnat hos mig.

Just det här med att tänka som en investerare rakt igenom, varje gång och varje dag är någonting som jag försöker tillämpa i praktiken dagligen. Det är jättelätt att falla för frestelserna hos snabba kursrörelser och kortsiktiga vinster men problemet är att de oftast är just spontana och att det inte finns någon ordentlig tanke bakom dessa affärer. Så oavsett om man är inne på lång sikt eller om man är en daytrader så anser jag att man måste tänka som en investerare för då har man en konkret plan och tanke med allt man gör och det är just det som jag anser kommer vara avgörande i längden.

 

Hur tänker ni när det kommer till att ha en konkret plan att agera efter? Är det någonting som ni också försöker att använda er av och tillämpa varje dag?

 

David     

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar