Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans ”citat”, tema utdelningar: “I believe non-dividend stocks aren’t much more than…

Eftersom att jag den här veckan kör en temavecka med fokus på utdelningar här på Aktieinkomster så ska självklart även veckans citat gå i den riktningen. Affärsmannen och investeraren Mark Cuban som bland annat äger basketlaget, Dallas Mavericks i USA sa en gång några ord som jag verkligen fastnade för. Han sa: “I believe non-dividend stocks aren’t much more than baseball cards. They are worth what you can convince someone to pay for it.”

Om man tänker efter lite så stämmer det här citatet väldigt bra in med hur verkligheten ser ut då utdelningarna och direktavkastningen egentligen är det enda reala värdet som man kan få ut av sina investeringar utan att behöva sälja dem. Om man sedan ska få ut det riktigt värdet via en försäljning så handlar det exakt om det Mark Cuban säger, nämligen vad man kan få andra att betala för de aktier som man ska sälja.

Enligt mig är utdelningar många gånger en avgörande faktor när det kommer till investeringar och en faktor som skapar många möjligheter, vad tycker ni?

 

David   

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar