Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans affärer från min sida, positionerar mig inför utdelningar

Nu när den här börsveckan snart är slut så tänkte jag visa vilka affärer jag har gjort på börsen den här veckan då jag inte har hunnit göra det förens nu. Totalt har jag genomfört två ökningar av innehaven i min utdelningsportfölj och det till största del för att positionera mig inför nästa års utdelningar.

Min första ökning var i ICA Gruppen och här vet jag att många ser en relativt hög risk på dagens ganska så höga nivåer. Jag däremot ser även en väldigt stor potential inom flera olika områden som t.ex. online samt utanför deras kärnverksamhet. Den potentialen tycker jag helt klart överträffar risken ur det långsiktiga perspektivet och därför känner jag mig trygg med den är ökningen. Framtiden får väl visa om jag bara är naiv eller om jag ser saker hos ICA Gruppen som inte så många andra ser och det ska bli väldigt intressant att få svar på den frågan.

Mitt andra köp och min andra ökning var i MTG och som jag sagt förut så tycker jag att man kan se att de börjar få ordentlig ordning på sin verksamhet samt att de har mycket nytt på gång, t.ex. inom e-sport. Även om jag såklart även här är på jakt efter utdelningen så är min främsta anledning till det här köpet just att jag vill komma åt potentialen inför framtiden för jag anser att den är väldigt underskattad av marknaden just nu samt att aktien är väldigt köpvärd.

 

ICA Gruppen och MTG blev det alltså för mig den här veckan, har det blivit några köp för er?

 

David 

Taggar (blogg): 
Ekonomiblogg's picture
389
596
81
0
Ekonomiblogg

Vad blir det för 2016 vet du det. 11 kronor per aktie, från föregående år. Blir det en höjning eller?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Ekonomiblogg: Vad blir det för 2016 vet du det. 11 kronor per aktie, från föregående år. Blir det en höjning eller?

 

Du tänker på MTG:s utdelning nästa år va?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Förhoppningsvis blir det ett par affärer till innan året är slut!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar