Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans boktips: HandelsMännen- Så skapade Erling och Stefan Persson sitt modeimperium

Den här veckan tänkte jag tipsa er läsare om en av de få böcker som faktiskt berättar historien om vårt svenska underverk, H&M. Det finns gott om böcker om olika finansfamiljer och svenska företag men när det kommer till just H&M så anser i alla fal jag att det där är väldigt glest på den fronten och det är just av den anledningen som jag även tycker att den här boken är riktigt bra.

Boken i sig fokuserar på hur hela grunden för H&M blev till och hur den via att Erling Persson såg det knappt ingen annan såg, nämligen att kläder också är en färskvara kunde leda till att H&M byggdes upp och blev ett bolag som finns i en rad olika länder, har tusentals anställda och omsätter miljardbelopp. Erling Persson grundade H&M i en gammal fiskaffär och det hela var faktiskt mer eller mindre en slump och det är just sådana detaljer som också gör boken så intressant.

Jag gillar även när det finns en tydlig närhet till det en bok handlar om och i det här fallet bygger hela boken på intervjuer med Erling och Stefan Persson och på historier från H&M:s medarbetare. Om ni också vill läsa den så kostar den 219 kronor hos Adlibris och 216 kronor hos Bokus och för dessa pengar får ni ta del av historien kring ett av Sveriges mest populära börsbolag.

 

 

Trevlig läsning!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar