Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans boktips: The Strategic Dividend Investor

Veckans boktips är en bok som verkligen faller mig i smaken och en som jag läste för flera år sedan men som jag igår hittade i en låda igen. Boken heter som rubriken lyder, The Strategic Dividend Investor och den fokuserar på att på ett väldigt enkelt och tydligt sätt visa att en långsiktig investeringsstrategi med fokus på utdelningar i de flesta fall slår kortsiktig spekulation, i alla fall i längden.  

Författaren vill framförallt få bort det här tänket att man enkelt hela tiden kan göra snabba vinster på aktiemarknaden och istället få oss läsare att se fördelarna med ett långsiktigt tänkande. Självklart behärskar många duktiga investerare även en kortsiktig strategi men merparten gör inte det i längden men en långsiktig utdelningsstrategi kan faktiskt alla bli framgångsrika med.

Anledningen till att den här boken fick bli veckans boktips är till största del för att den även tar upp hur en sådan här strategi kan vara väldigt fördelaktig i lite svårare tider på börsen och när nedgångarna blir ganska så stora, vilket vi har upplevt under de senaste dagarna. Här kan utdelningarna (dividends) fungera som en form av försäkring och det kommer ni få en väldigt bra genomgång av i boken.

Ni kan få boken för 198 kronor hos Adlibris och för 157 kronor hos Bokus och för dessa pengar skulle jag vilka påstå att ni får en väldigt bra introduktion till det här med utdelningsinvesteringar.

 

Klicka er gärna in här igen när ni har läst boken och dela med er av er åsikt, eller om ni redan nu läst kan ni kanske göra det redan nu direkt?

 

Trevlig läsning!
David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar