Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans boktips: Tändstickskungen Ivar Kreuger, århundradets finansskandal

Eftersom att jag för några veckor sedan tipsade er om en dokumentär eller rättare sagt filmatisering om den svenske finansmannen, Ivar Kreugers liv så tänkte jag nu även passa på att tipsa er om boken om honom.

Ivar Kreuger var verkligen en riktig tändstickskung då hans företag på 1930-talet tillverkade tre fjärdedelar av alla tändstickor i världen. Tändstickorna öppnade upp en hel del dörrar och han umgicks flitigt med presidenter och filmstjärnor men ingen är kung för evigt. När hela hans imperium som bestod av lån som tillslut inte bara blev Ivar Kreugers och hans företags undergång utan även världens, i alla fall ur ett finansmässigt perspektiv så blev han kallad den största finansskurken genom tiderna och det ryktet lever kvar än idag på vissa håll och kanter.

Den här boken är alltså berättelsen om hans liv, hans företagande, hans enorma framgångar och hans minst sagt ordentliga undergång som tillslut även sprang i kapp honom själv. För enbart 50 kronor hos Adlibris eller för 51 kronor hos Bokus får ni ta del av den fantastiska och inspirerade men samtidigt även väldigt skrämmande historien och jag garanterar er att ni kommer ligga som fastklistrade när ni väl börjat läsa.

 

 

Trevlig läsning!
David     

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

Kan även starkt rekommendera filmatiseringen!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar