Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans boktips: Tillämpad makroekonomi

Även om vi har levt i ett globalt samhälle under en ganska så lång tid nu så har fokus mot makroläget runt om i världen ökat markant under de senaste åren. De stora händelserna som omfattar hela länder och ibland hela världen hamnar oftast före de lite mindre mikroekonomiska sakerna och även om det är viktigt att hålla koll på helheten så är det här något som vi måste anpassa oss efter och då är kunskaper inom makroekonomi A och O. Därför är den här veckans boktips boken, ”Tillämpad makroekonomi” och det här tycker jag är en perfekt förstabok om man vill få bättre koll på just makroekonomi.

Boken tar upp grundläggande detaljer om inom de viktigaste områden som t.ex. varför arbetslösheten ser ut som den gör och hur det påverkar ett land, varför ränteläget ser ut som det göra och varför en centralbank agerar på ett visst sätt. Som ni märker så är alla de här frågorna väldigt aktuella och de kommer även alltid att vara det och det är just därför som jag tycker den här boken är ett så bra steg in i det makroekonomiska läget.

Att ha koll på och kunskaper inom sådana här saker och även helheten som man även kan säga om makroekonomi kommer garanterat hjälpa en att göra bättre investeringar. Därför anser jag att den här boken minst sagt är värd 161 kronor hos Adlibris eller 154 kronor hos Bokus för man kommer även få flera ”aha-upplevelser” som man direkt kan koppla ihop med verkligheten och använda sig av nu när man förstår hur det hela fungerar.

 

 

Ha nu en trevlig lördag!
David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar