Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans videoklipp: En rundresa i skatteparadisen, mer än aktuellt just i dagens läge?

Den här veckan tänkte jag att dokumentären som tar oss med på en rundresa i flera av världens skatteparadis skulle passa bra och det som ni säkert förstår med tanke på härvan kring Nordea och de läckta Panama-dokumenten.

Dokumentären som heter, ”En rundresa i skatteparadisen” handlar om flera av världens så kallade skatteparadis. Det som är extra intressant med den här dokumentären är att den även tar upp hur själva processerna vid användandet av skatteparadisen kan se ut. I vissa fall är dessa processer inte lagliga, ibland ligger de inom den så kallade gråzonen och ibland finns det faktiskt inget olaglig i det hela, trots att vinter för flera miljarder kan ”försvinna” så att de inte behöver beskattas. Sedan kan man såklart diskutera moralen i sådana här upplägg även om de är lagliga och det är även den frågan som är mest aktuella för vår svenska storbank, Nordea just nu då de då hävdar att de inte gjort något olagligt.

 

Ni kan kolla på dokumentären här nedanför och det vore även roligt att höra vad ni tycker om och hur ni ser på sådana här upplägg?

 

 

David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar