Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans videoklipp: Vad är OPEC?

Nu när olja är ett hett ämne i media så pratas det väldigt mycket om OPEC. Vad är egentligen OPEC för organisation och varför har de så stor makt när det kommer till olja och världsekonomin?

OPEC står för Organization of Petroleum Exporting Countries och medlemmarna i organisationen är idag t.ex. Algeriet, Angola, Ecuador, Förenade arabemiraten, Iran, Irak,Kuwait, Libyen, Nigeria, Qatar, Saudiarabien, och Venezuela. Organisationens främsta uppgift är att koordinera medlemsländernas oljepolitik samt att se till att regelbunden tillgång av olja garanteras. Organisationen grundades år 1960 och ända sedan dess har den varit en global maktfaktor och möjligheterna att påverka oljemarknaden och den globala ekonomin har varit stora.

I den korta dokumentären här nedanför får man ännu mer information om vad OPEC egentligen är och hur organisationens historia ser ut.
 

 

David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar