Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckobrev, vecka 50: Fingerprint, olja och makro har skapat en perfekt kombination av oro

Nu har alla anmälda prenumeranter fått mitt och TradeVenue:s gemensamma veckobrev för vecka 50. Så nu kan ni alltså få full koll på hur det ekonomiska läget ser ut i Sverige och runt om i världen samt läsa om hur Fingerprint, olja och makro har skapat en perfekt kombination av oro på börsen.

Ni som inte är anmälda till veckobrevet men som vill få de kommande utskicken framöver anmäler er enkelt och helt gratis här. Om ni även vill att jag skickar över veckans utskick till er manuellt så kan jag ordna det, mejla i så fall bara till david@aktieinkomster.se och meddela mig det.

 

Ha nu en bra söndagskväll!
David   

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

Hur agerar ni i Fingerprint efter nedgången förra veckan?

Nova's picture
51
74
5
0
Nova

Jag är väldigt sugen på att köpa, dock har jag inga likvider för tillfället... Tror som många andra att fingerprint har en fin framtid framför sig!

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

Nova: Jag är väldigt sugen på att köpa, dock har jag inga likvider för tillfället... Tror som många andra att fingerprint har en fin framtid framför sig!

 

Är det en investering på lång sikt som är tanken i så fall eller? Vilka nivåer tycker du ser intressanta ut?

nickedii's picture
10
31
69
0
nickedii

Jag tror fingerprint kan komma upp till kanske ett max på 600/aktie. medans andra kan komma och öka mera %. dock tror jag inte att fingerprint kan öka långt över 600 så länge de inte får andra kontrakt.

Anonymous's picture
anonym (ej registrerad)

Givet kommuncerade siffror är det inget snack om att Fingerprint handlas till ett extremt lågt P/E. Fyrsiffrigt under 2016 är en lätt gissning.

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

nickedii: Jag tror fingerprint kan komma upp till kanske ett max på 600/aktie. medans andra kan komma och öka mera %. dock tror jag inte att fingerprint kan öka långt över 600 så länge de inte får andra kontrakt.

 

Jag håller med dig. Det känns lite som ett dödläge just nu innan nya besked kommer, om de kommer vill säga :)

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

Det är ju dock ett väldigt stort spann i de siffror som de har kommunicerat om... När du säger "extremt lågt P/E-tal" så antar jag att du nu då ser aktien som väldigt köpvärd? 

Vad är det du tänker som fyrsiffrigt under nästa år?

nickedii's picture
10
31
69
0
nickedii

Undrar har du några tips på aktier med hög volatilitet och hög omsättning om jag skall sitta och göra lite aktiva byten?

Inte fingerprint.

Nova's picture
51
74
5
0
Nova

Aktieinkomster: Nova: Jag är väldigt sugen på att köpa, dock har jag inga likvider för tillfället... Tror som många andra att fingerprint har en fin framtid framför sig! Är det en investering på lång sikt som är tanken i så fall eller? Vilka nivåer tycker du ser intressanta ut?

 

Investering på längre sikt, ja. De har en bra produkt med många användningsområden, sittande VD verkar väldigt vettig till skillnad från den förra, god bruttomarginal, en god framåtanda, skall in på OMX30, indexfonder skall köpa m.m.
Jag har ingen målkurs, men på sikt kanske vi kan får lite utdelning också?

Äger inga i nuläget. Är inte intresserad i dagsläget men går den ner en bit till så får jag omvärdera!

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

nickedii: Undrar har du några tips på aktier med hög volatilitet och hög omsättning om jag skall sitta och göra lite aktiva byten?Inte fingerprint.

 

Hög omsättning och hög volatilitet? Det är ju Fingerprint rakt igenom... Nae då, några sådana tips har jag absolut, är det några speciella sektorer som du är intresserad av?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar