Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vem vinner kampen om den nya dagligvarumarknaden?

 

Marknaden för dagligvaruhandeln har sett ungefär likadan ut under en väldigt lång tid men nu håller internet på att bidra till en ganska stor förändring. Antalet personer som handlar t.ex. mat på internet ökar hela tiden och det är en sektor inom e-handeln som fortfarande är relativt ny och där det fortfarande går att plocka åt sig marknadsandelar.

ICA Gruppen har varit väldigt tydliga med att de kommer att satsa även på den här marknaden och de har visat att de vill plocka åt sig en så stor marknadsandel som möjligt.

Däremot har konkurrenten Axfood haft en lite mer annorlunda inställning till den nya marknaden på internet. Även om de också har visat att de kommer satsa på mat på internet så  tror de att det kommer vara svårt att uppnå lönsamhet i en sådan verksamhet och speciellt utanför storstäderna.

Den stora frågan är om kampen mellan ICA Gruppen och Axfood kommer att fortsätta på samma sätt på den här nya marknaden? Jag tror att så kommer bli fallet men den kommer nog ske mer i tysthet. Just arbetet med dessa ny etableringar sker överlag väldigt mycket i skymundan från både ICA Gruppens och Axfoods sida och det är i dagens läge väldigt svårt att bedöma både hur långt de kommit och hur konkurrensen verkligen ser ut. 

Jag har i alla fall både ICA Gruppen och Axfood i min utdelningsportfölj och jag är spänd inför bådas kommande satsning online. Om jag skulle gissa på vilken aktör som kommer ta sig framåt mest inom de närmsta åren efter den information som vi har tillgång till idag så tror jag att ICA Gruppen ganska så snart kommer springa ifrån. Det kan man t.ex. få fram via att Axfood:s VD sa ”att i en sådan ny verksamhet på internet måste man skjuta in massa pengar, vår verksamhet klarar sig bra utan det och generar vinster år efter år”. Det ligger helt klart någonting i det han säger men för att växa så måste man vilja och våga investera pengar. Men Axfood har faktiskt varit ett företag som under många år varit tydliga med att snabb tillväxt och snabba vinster inte är någonting för dem och det får man acceptera, annars bör man inte vara aktieägare i bolaget.

 

Vad tror ni om mat på internet under de kommande åren och ur just ICA Gruppens och Axfoods perspektiv?

 

David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar