Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Warren Buffett satsar på olja, börjar det bli dags?

För ett tag sedan blev det officiellt att Warren Buffett via sitt investmentbolag Berkshire Hathaway börjat bygga upp en position i petroleumbolaget Phillips 66. Senast i fredags förra veckan köpta han även ännu fler aktier i bolaget och ska nu ha kontroll över ungefär 13-14 % av Phillips 66 och dessutom är det här innehavet det sjunde största för Berkshire Hathaway.

Phillips 66  är som sagt ett petroleumbolaget som tillskillnad från många andra stora oljebolag fokuserar på att raffinera, producera, marknadsföra, leverera och sälja petroleumprodukter och naturgas istället för att ägna sig åt egen prospektering och utvinning. Man kan alltså säga att Phillips 66 är ett bolag som tar hand om själva slutprocesserna och ser till att t.ex. oljan kommer ut på marknaden i rätt form och når de rätta köparna.

Phillips 66 är alltså ett bolag som är så djup inne i och så beroende som man kan vara av oljebranschen och det väljer alltså Warren Buffett som är en av världens mest framgångsrika investerare att satsa på. Många andra ratar oljesektorn helt på grund av det låga oljepriset så den frågan som självklart dyker upp är om Warren Buffett vet saker eller i alla fall känner saker som många andra på marknaden inte gör? Han har tidigare haft en väldigt bra känsla för marknadens framtida utveckling och han har tjänat väldigt mycket pengar på att positionera sig vid ett tidigt stadie eller vid tillfällen då ingen annan vill eller vågar ta några positioner och kanske kommer även den här investeringen bli ytterligare ett sådant exempel framöver.     

Det verkar onekligen så att ur det långsiktiga perspektivet så tror Warren Buffett fortfarande på oljan och om det med tiden visar sig bli rätt så tror jag att det börjar bli dags att börja köpa på sig oljerelaterade aktier, precis som Warren Buffett nu gör och har gjort den senaste tiden.

Jag själv har sakta men säkert ökat på min exponering mot oljan via ökningar i Exxon under slutet av förra året och via min utdelningsportfölj. Just Exxon står även högt upp på min ”öka-på-lista” för min utdelningsportfölj just nu och dessutom går jag i tankarna på att köpa fler aktier i Africa Oil via mitt företag. Så jag kan väl också säga att jag har börjat öka min exponering mot oljesektorn och det beror helt enkelt på att jag börjar tycka att vi i alla fall är relativt nära en botten och kollar man på det hela ur ett långsiktigt perspektiv så tror jag att dagens ingångsnivåer kommer vara ganska så bra. Den känslan och tron förstärks så klart när man ser att Warren Buffett agerar som han gör, jag skulle ljuga om jag påstod något annat.

 

Men framtiden får helt enkelt visa om jag har rätt, precis som med allt annat. Vad tror ni om oljan och oljeaktierna? Börjar ni också att ta positioner nu i dagens läge?

 

David    

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar