Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Wifog- ”Det mest spännande kvartalet så här långt”

Tidigare i veckan, i måndags närmare bestämt släppte Wifog sin delårsrapport och eftersom att jag under förra helgen publicerade min bolagsgenomgång med en tillhörande vd-intervju om just Wifog så tänkte jag att det vore intressant att även kommentera rapporten.

Ni som vill ta del av den kompletta rapporten där ni kan läsa om alla konkreta siffror med mera hittar den här men jag tänkte fokusera på några huvudområden som jag tycker var mest intressanta.

 

Högt tempo och rakt uppåt:

Wifogs vd, Peter Håkansson som jag för övrigt intervjuade här sa att det andra kvartalet nu under år 2016 var det mest spännande kvartalet någonsin för bolaget och det är svårt att säga någonting annat. Under den tiden har Wifog slutit ett avtal med Tele2 gällande att låta deras kunder helt eller delvis betala sina mobilräkningar via Wifog. Utöver det slöts även ett avtal med Aon Sweden för att ta fram nya försäkringslösningar och där med fortsätter Wifog att ge sig in på nya områden.

Dessutom är Wifog just nu ett av tre företag som fortfarande är med i en anbudsprocess med en av Sydostasiens största mobiltelefon-operatörer, med över 100 miljoner användare. Även om den processen är långtifrån klar och att det inte alls är säkert att just Wifog och deras tjänster väljs ut så är det här helt klart ett bevis på att Wifogs tjänster är väldigt eftertraktade, ligger helt rätt i tiden och passar väldigt bra även på global nivå.  

 

”Affärsmodellen håller”:

En av de viktigaste sakerna som Wifog släppte fram i sin kvartalsrapport var att det nu är solklart att bolagets affärsmodell håller och som sagt även kan fungera väldigt bra på global nivå. Det kan vi tydligt se via de två nya samarbetsavtalen som jag pratade om här ovanför och det känns som att dess kan vara startskottet på någonting mycket större.

Även den tekniska biten är viktig inom ett bolag som Wifog och den ser också ut att hålla. Framförallt så är det nu bevisat att allt kan skalas upp snabbt och säkert och det kommer vara en viktig komponent inför framtiden.

 

Mycket på gång:  

Wifog har nu alltså helt klart mycket på gång och det känns som att det ordentliga startskottet då allt kommer att börja skalas upp i ett väldigt högt tempo är nära. Bolaget själva säger att om de bara kan komma åt en bråkdel av de kunder som finns inom de nya samarbetsavtalen så kommer man kunna bli kassaflödespositiva och bara en sådan sak gör att framtiden för bolaget ser riktigt intressant ut.

Självklart finns det även en hel del frågetecken som fortfarande och ett av dem är t.ex. läget angående den eventuella affären i Asien som jag också pratade om tidigare här i inlägget. Självklart kommer det vara tråkigt om en sådan affär inte går igenom och minst lika roligt och spännande om den gör det men det viktiga att tänka på i ett sådant läge är att man måste fortsätta ge ett bolag som Wifog tid för då kommer de kunna upprepa sådana affärer som de med t.ex. Tele2 och Aon och då ser framtiden väldigt ljus ut.

När någonting ser bra ut för ett lite mindre tillväxtbolag så brukar jag säga att framtiden knackar på dörren men i Wifogs fall skulle jag vilja omformulera mig lite och säga att det är Wifog som knackar på dörren och nu är framtiden och marknaden redo för den här typen av bolag.     

 

Vad har ni för intressant att säga om Wifogs senaste rapport?

 

David 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000

Bra rapport och man får känslan av att fler nya avtal är på gång. Däremot tror jag att att Q3 blir ännu mer spännande eftersom man då borde kunna se effekten av exempelvis avtalet med tele2, har vi en snabb kurva upp i omsättning och antalet användare då ska man nog vara snabb med att köpa aktier med tanke på potentialen jag nämnde i mitt förra inlägg om wifog http://www.tradevenue.se/Aktieinkomster/bolagsgenomg%C3%A5ng-wifog-nyt%C...

Sternlicht's picture
13
20
1
0
Sternlicht
Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

trader3000: Bra rapport och man får känslan av att fler nya avtal är på gång. Däremot tror jag att att Q3 blir ännu mer spännande eftersom man då borde kunna se effekten av exempelvis avtalet med tele2, har vi en snabb kurva upp i omsättning och antalet användare då ska man nog vara snabb med att köpa aktier med tanke på potentialen jag nämnde i mitt förra inlägg om wifog http://www.tradevenue.se/Aktieinkomster/bolagsgenomg%C3%A5ng-wifog-nyt%C...

 

Det ligger mycket i det du säger. En spännande rapport med många nya avtal nu bådar gott inför kommande rapporter. Det ska verkligen bli riktigt intressant att se vilken effekt dessa avtal kommer börja få mer på allvar framöver. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

Sternlicht: Spännande artiekl om branschen!http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-08-24/murdoch-backed-startup...

 

Verkligen! Ett väldigt läsvärt stycke om framtiden!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar