BkkBanker
Likes
62
Antal inlägg
69
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Business DNA: Privata och offentliga sjukhus är en win-win

Vi brukar inte spendera tid på att besöka företag när vi analyserar bolag för våra portföljer. Den främsta orsaken är att analytikerträffar och möten med Investor Relations inte brukar tillföra mycket värde. För oss leder inte företagsbesök till en ökad avkastning i våra portföljer och därför väljer vi att inte lägga tid på det.

Men när Andrew får chansen att sitta ner med ledaren av ett företag tar han alltid tillfället i akt att lära sig mer om vad vi kallar Business DNA.

Andrew träffade nyligen Dr. Charoen Meensook från Thainakarin Hospital. Ett bolag vars aktie såg en stadig ökning under 2016.

Här nedanför kan ni ladda ner hela intervjun. Du kan också ladda ner en vackert utformat pdf gratis.

Här kan du ladda ner hela intervjun i en snygg pdf, gratis

Nyckelpunkter:

Framtiden är expansion: Thainakarin köpte marken runt dess nuvarande sjukvårdsinrättning för att bygga ett andra sjukhus. Företaget har också en ny ledningsgrupp för att leda denna expansion och så småningom ta över från den första generationen av chefer.

Säkerhet framförallt: ”Det första i våra tankar är alltid patienternas hälsa och därför kommer deras säkerhet först.”

Ingen ”one man show”: Dr. Charoen kommer ihåg när han drev sin egen klinik och ställdes inför allvarliga hälsoproblem: ”Jag har lärt mig att oavsett vad för affärer du gör, ska du inte göra det på egen hand, du bör göra det som ett lag.”

Lös problem korrekt och effektivt: På Thainakarin schemalägger de ett ordinarie möte med både läkare och vårdpersonal för att diskutera alla aktuella problem tillsammans och hitta lösningar som ett team. Den person som får ansvaret för problemet kommer att implementera lösningen baserad på gruppens konsensus.

Gör ditt bästa och resultat kommer att följa: Ge alltid din bästa insats och hoppas på det bästa resultatet, även om du inte alltid kan kontrollera resultat.

Läs mer om hur Dr. Meensook byggde en framgångsrik karriär och ett framgångsrikt företag på grundläggande principer som du kan börja använda idag!

Här kan du ladda ner hela intervjun

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar