BkkBanker
Likes
62
Antal inlägg
69
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Etik och moral inom finansbranschen

Inom den finansvärlden, finns det många fokusområden såsom redovisning, ekonomi, värdering och derivat. Men en annan viktig del är etik. Hela det finansiella systemet bygger på förtroende och vi måste agera etiskt för att behålla förtroende i systemet.

Tyvärr så ser vi ju främst exempel på oetiskt agerande inom finansbranschen (och andra branscher för den delen också) i media. Att handla etiskt är inte alltid lätt, samt att incitament ibland även belönar oetiskt agerande.

Jag är övertygad om att alla människor som vandrar på den här jorden innerst inne är egoister (övertygad om motsatsen? jag diskuterar gärna) och precis som Amy Diamond sjunger, frågar sig: What’s in it for me?

Nedan är en föreläsning från min VD Dr. Andrew Stotz, CFA som han har hållt på ett stort antal universitet och CFA societies runtom i världen som besvarar just den frågan.

Föredrar du hellre att läsa, finns den transkriberad här: 10 Ways Ethics Adds Value to YOU

Taggar (blogg): 
Egon Investor's picture
19
70
3
0
Egon Investor

Det var en intressant video - tack. 

De bankirer jag träffat på bryr sig om två saker: Pengar och storleken på nästa bonus. Lojalitet till banken? Glöm det!

Tack för att du belyser ett intressant ämne. 

Mvh

Egon

BkkBanker's picture
62
81
21
0
BkkBanker

Kul att du gillade den. Det är ju tyvärr inget ovanligt som du säger gällande vad många drivs av. Ett komplicerat ämne, men jag tror det ligger mkt i strukturen och kulturen inom vissa bolag som har växt över tid och kan göra good apples till  bad apples.

Såg den här i mitt flöde igår, vilket ser ut som en person som valt att handla på etisk grund istället för pengar: http://www.dn.se/ekonomi/visselblasare-tackar-nej-till-70-miljoner-kronor/ 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar