BkkBanker
Likes
62
Antal inlägg
69
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Om mig

Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand. Jag har en kandidat- och magisterexamen i Nationalekonomi med inriktning på finansiell ekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

I januari 2016 mottog jag mitt Certificate in Investment Performance Measurement (CIPM) vid CFA Institute. Samma månad lanserade vi Become a Better Investor där jag ansvarar för vad vi ska publicera på sidan varje vecka, nyhetsbrev, samt skriver en del inlägg själv.

Sedan tidig ålder har jag intresserat mig av varför folk beter sig och handlar såsom de gör. Intresset för beteende och investeringar har lett till att behavioral finance blivit ett av mina specialintressen. I min bokhylla står allt ifrån Dostojevskijs Brott och straff, till Grahams The Intelligent Investor, Thinking Fast and Slow av Kahneman, alla Talebs böcker och Wrights The Moral Animal (evolutionspsykologi).

På senaste tiden är det mest mitt ljudboksbibliotek som har växt och det har varit mycket fokus på hur hjärnan fungerar och varför den fungerar som den gör. För att i slutändan förstå hur detta påverkar beslutsfattandet hos individer (investerare) och i grupper (marknader).

 

Kontakt

Twitter: @BkkBanker

Linkedin (connecta gärna): Alexander Wetterling

E-post: alexander@astotz.com (du kan också använda den här addressen för att connecta på linkedin)

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar