BkkBanker
Likes
64
Antal inlägg
82
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

På plats i Asien - Indonesien och Telekomunikasi Indonesia

Ekonomi:

BNP i Indonesien drivs av den privata konsumtionen. Indonesien har levererat den högsta avkastningen på eget kapital i Asien och konsensusprognoser visar att det förväntas fortsätta. Indonesiens fundamenta är mest attraktiv i Asien med en ROE på 16,5% under 1H16. Landet är måttligt attraktivt gällande värdering och momentum.

 

Telekomunikasi Indonesien:

PT Telekomunikasi Indonesien Tbk (TLKM) är ett statligt ägt telekommunikationsföretag som tillhandahåller fast telefoni, mobiltelefoni, Internet och datatjänster, samt samtrafiktjänster. Företagets kunder är allt från privatpersoner till medelstora och stora företag. TLKM tillhandahåller tjänster till mer än 210 miljoner kunder i Indonesien.

 

Affärsbeskrivning:

53% av TLKM ägs av den indonesiska regeringen och har nära monopol på fasta telefonitjänster i landet. Företaget är främst verksamt inom mobil- och fast telefoni och samtrafiktjänster.

Deras data- och internettjänster är både mobila och fasta. Dessa inkluderar tjänster som säljs undervarumärket Indihome (tidigare Speedy) som erbjuder ett optiskt fibernät (kabel-Internet) och Wi-Fi.

Nedladdningshastigheter sträcker sig från 384 kbps till 100 Mbps, och antalet abonnenter växte med 38% under år 2015 till mer än 45 miljoner.

Mobila röst- och datatjänster tillhandahålls av Telkomsel, vilket ägs till 65% av TLKM. Telkomsel är den största indonesiska mobiloperatören och baserar sin prisstrategi på olika regioner.

De mest populära typerna av telefoner som säljs med service i TLKMs distributionskanaler är billiga enheter som kostar mindre än US$100. Samtrafiktjänster erbjuds i form av avtal som gör det möjligt för andra telekommunikationsföretag att använda TLKMs nätverk.

 

World Class Benchmarking:

Lönsam tillväxt förbättrades till #2 under de senaste 12 månaderna. Ranken har varit stabil i topp-3 decilerna. Detta innebär att TLKM rankas bättre än 112 av 140 stora telekombolag runtom i världen.

Lönsamheten förblev rankad #2, det har den varit sedan 2012. Tillväxten behöll sin #5 rank och är där företaget skulle behöva lägga fokus för att förbättra sin lönsam tillväxt rank.

Vinstmarginalen förbättrades till #2 från #3. Försäljningstillväxten var fortsatt hög och rankad #2.

Marginalförändringen fortsatte också vara svag, varför förbättringar i tillväxt sannolikt skulle komma från förbättrad marginal.

 

 

OBSERVERA: INNEHÅLLET I DEN HÄR TEXTEN ÄR ENDAST AVSEDD SOM INFORMATION. INEHÅLLET ÄR INTE REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD. LÄSAREN SKALL EJ SE TEXTEN SOM FORMELLA REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD OCH LÄSAREN BÖR INTE FATTA INVESTERINGSBESLUT BASERAT ENBART PÅ TEXTEN. LÄSAREN REKOMMENDERAS ATT KONSULTERA SIN FINANSIELLA RÅDGIVARE INNAN INVESTERINGSBESLUT FATTAS. ÄVEN OM INEHÅLLET I TEXTEN TROS VARA KORREKT KAN DET INNEHÅLLA FELAKTIGHETER. FÖRFATTAREN KAN INTE STÄLLAS TILL SVARS FÖR ELLER GÖRAS SKADESTÅNDSANSVARIG FÖR NÅGON HANDLING SOM LÄSAREN TAR TILL FÖLJD AV ATT HA LÄST TEXTEN.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar