BkkBanker
Likes
62
Antal inlägg
69
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Svenska #BörsElvan och Zlatan enligt vår Profitable Growth rank

Som jag skrev förra veckan ifrån taxin, så jobbade vi på att ta fram den svenska #BörsElvan​ baserad på Profitable Growth. Nu är den äntligen klar!

Vår elva inkluderar endast svensknoterade bolag som valts ut baserat på vår Profitable Growth rank.

Förutom att presentera startelvan, utser vi också det företag som är Zlatan av "financial performance".

Kolla på videon nedan där vi avslöjar startelvan. Om du vill ha en fullständig rapport med full information om alla bolag som nämns så kan du få det på Become a Better Investor (bara att fylla i formuläret där).

 

OBSERVERA: INNEHÅLLET I DEN HÄR TEXTEN ÄR ENDAST AVSEDD SOM INFORMATION. INEHÅLLET ÄR INTE REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD. LÄSAREN SKALL EJ SE TEXTEN SOM FORMELLA REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD OCH LÄSAREN BÖR INTE FATTA INVESTERINGSBESLUT BASERAT ENBART PÅ TEXTEN. LÄSAREN REKOMMENDERAS ATT KONSULTERA SIN FINANSIELLA RÅDGIVARE INNAN INVESTERINGSBESLUT FATTAS. ÄVEN OM INEHÅLLET I TEXTEN TROS VARA KORREKT KAN DET INNEHÅLLA FELAKTIGHETER. FÖRFATTAREN KAN INTE STÄLLAS TILL SVARS FÖR ELLER GÖRAS SKADESTÅNDSANSVARIG FÖR NÅGON HANDLING SOM LÄSAREN TAR TILL FÖLJD AV ATT HA LÄST TEXTEN.

BkkBanker's picture
62
81
21
0
BkkBanker

Vilka bolag har ni i er elva? Vilka skulle ni absolut inte plocka in av de ovan nämnda?

G-ice's picture
9
71
2
0
G-ice

Kommer följa dessa bolag!

Hur länge är tanken att de ska hållas? Hur ofta kommer du göra förändringar?

Lite synd att Ni tagit med Absolent då det knappt finns någon likviditet alls. Iaf inte de senaste dagarna jag kikat på aktien.

BkkBanker's picture
62
81
21
0
BkkBanker

@G-ice

Profitable Growth är långsiktigt och gällande sambandet mellan det och avkastning hänger det på förbättringar eller att kontinuerligt stanna i toppen. Förbättringar ger oftast mer gällande prisutveckling.

Kolla in: http://babinow.com/blog/profitable-growth-is-what-matters/ om du inte gjort det innan.

När vi fattar investeringsbeslut är det här en del av analysen. Vi håller på att testa lite strategier just nu med enbart Profitable Growth, så hittar vi nåt kul där kommer du få reda på det.

Hög rank eller stora förbättringar återspeglas förr eller senare i högre marknadsvärde för bolaget, iom att om du kontinuerligt växer och/eller är lönsammare än marknaden kontinuerligt, så måste också värdet öka.

För tillfället hade jag inte planerat någon uppdatering av den svenska 11:an, men om det är många som är intresserade ska jag se till att lösa det. Iom att rapportering sker kvartalsvis så kan jag uppdatera kvartalsvis.

Tog inte likviditet i beaktning i den här 11:an, normalt sett brukar vi dock inte ta bolag med mindre än $1m i 3MADTO i beaktning (beror lite på marknad och syfte, men som tumregel)

G-ice's picture
9
71
2
0
G-ice

Tänkte lägga upp  enlänk till den portfölj du bjöd läsarna på för snart 3 månader sedan.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18uyYhsm_FuC77VDVeLqaL3F9BTt13Gu4hkXA8VDyse4/edit#gid=0

Har gått ganska bra med en uppgång som överstiger OMXSPI med 5%.

Jag har följt den och det har hittills varit en väldigt svängigt. Redan efter en knapp månad var den 13% över index, starkt driven av Fingerprint, Precise Biometrics och liknande bolag. Sen har den fallit tillbaka rejält och idag ligger den efter min kvantitativa värdeportfölj (från 1 Juni) med några procent.

 

BkkBanker's picture
62
81
21
0
BkkBanker

Tackar for den G-Ice. Har i sanningens namn inte foljt upp utvecklingen, men kul att den har gatt bra, och intressant att det fungerade bra utan att ta nagonting annat i beaktning an Profitable Growth. Kollade inte pa nagra andra parametrar, vilket exempelvis ledde till att en illikvid aktie som Absolent hamnade i  BörsElvan.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar