BkkBanker
Likes
62
Antal inlägg
69
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed
18 juli 2017

Business DNA: Att skapa ett globalt Mega-märke

Vi brukar inte spendera tid på att besöka företag när vi analyserar bolag för våra portföljer. Den främsta orsaken är att analytikerträffar och möten med Investor Relations inte brukar tillföra mycket värde. För oss leder inte företagsbesök till en ökad avkastning i våra portföljer och därför väljer vi att inte lägga tid på det.

Men när Andrew får chansen att sitta ner med ledaren av ett företag tar han alltid tillfället i akt att lära sig mer om vad vi kallar Business DNA.

Andrew träffade Vivek Dhawan, VD på Mega Lifesciences. Lifesciences är en populär trend och Mega har närvaro i flera tillväxtmarknader.

Här kan du ladda ner hela intervjun i pdf, gratis

Nyckelpunkter:

Framtiden för Mega Lifesciences: Genom Megas ”Wellness We Care Center” och ”We Care”-utbud av livsmedel har företaget startat ett nytt segment som syftar till att vända och förebygga sjukdomar genom att erbjuda kunder dietplaner och produkter så att de kan äta rätt.

Kris är en möjlighet: Genom att ställas inför en kris och tvingas ta itu med den själv, kommer du att hitta sätt att bli starkare. Se kamp för överlevnad som en möjlighet att förbättras.

Gör en kvalitetsprodukt innan du försöker göra en billig produkt: Slarva inte. Fokusera inte bara på att spara pengar. Om kvaliteten är dålig avvisa 50% och sälj bara de 50% som är bra. Genom att göra det så kommer du också övertyga människor att du skapar produkter av god kvalitet.

Kunskapsbaserad arbetskraft: En mycket viktig del av företagskulturen är att hjälpa arbetstagare att lära sig mer och exponera dem mot en värld av kunskap. På Mega läggs en hel del tid på att dela kunskap och bjuda in världskända talare.

Begränsa din risk: Begränsa risken betyder för Mega att fokusera sina ansträngningar på vad de är riktigt bra på. Genom att undvika att göra saker som du inte bra på, undviker du en hel del risk.

Läs mer om hur Mr Dhawan byggde en framgångsrik karriär och företag på grundläggande principer.

Här kan du ladda ner hela intervjun

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar