BkkBanker
Likes
62
Antal inlägg
69
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 september 2016

På plats i Asien - Top Glove Corporation

Top Glove Corporation:

Top Glove Corporation Berhad (TOPG) är världens största tillverkare av gummihandskar sett till årlig produktionskapaciteten. Bolaget är baserat i Malaysia med kontor i Asien, Europa och Amerika och bolaget exporterar till 195 länder. Cirka 80% av produktionen säljs till hälsosektorn.

 

Verksamhetsbeskrivning:

TOPG har för närvarande 12 produkter under fem kategorier: Puderfri latex, pulveriserad latex, nitril, vinyl och kirurgiska. Tillsammans täcker de handskar för hushåll, kirurgi och industriellt bruk. De flesta av TOPGs produkter finns i fem olika storlekar och majoriteten av den årliga av produktionen säljs till hälsosektorn.

Bolaget äger och driver 27 fabriker i Malaysia, Thailand och Kina, med totalt 484 produktionslinjer och en kapacitet att producera 45 miljarder handskar per år. TOPG har betonat automation för att höja effektiviteten, samt fokus på innovation och omfattande forskning och utveckling.

TOPG planerar att bygga och öppna tre fabriker, två i Malaysia och den tredje i Thailand, under 3Q16 till 1Q17. De väntas addera cirka 8 miljarder handskar i årlig kapacitet vid färdigställandet.

 

World Class Benchmarking:

Lönsam tillväxt förbättrades till #1 från #2 under de senaste 12 månaderna. Detta innebär att TOPG rankas bättre än 378 av 420 medelstora hälsoföretag globalt.

Lönsamheten i form av ROA förbättrades till #1 från #2 och är nu rankad bland de bästa 42 hälsoföretagen globalt. Tillväxten förbättrades ytterligare till #2 från #3.

Vinstmarginalen förbättrades till #3 från #4 och drev upp Lönsamheten ett steg i rang. Försäljningstillväxten förbättrades till #3 från #5 och var vad som drev tillväxten.

 

OBSERVERA: INNEHÅLLET I DEN HÄR TEXTEN ÄR ENDAST AVSEDD SOM INFORMATION. INEHÅLLET ÄR INTE REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD. LÄSAREN SKALL EJ SE TEXTEN SOM FORMELLA REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD OCH LÄSAREN BÖR INTE FATTA INVESTERINGSBESLUT BASERAT ENBART PÅ TEXTEN. LÄSAREN REKOMMENDERAS ATT KONSULTERA SIN FINANSIELLA RÅDGIVARE INNAN INVESTERINGSBESLUT FATTAS. ÄVEN OM INEHÅLLET I TEXTEN TROS VARA KORREKT KAN DET INNEHÅLLA FELAKTIGHETER. FÖRFATTAREN KAN INTE STÄLLAS TILL SVARS FÖR ELLER GÖRAS SKADESTÅNDSANSVARIG FÖR NÅGON HANDLING SOM LÄSAREN TAR TILL FÖLJD AV ATT HA LÄST TEXTEN.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar