BkkBanker
Likes
64
Antal inlägg
82
Följare
21
Medaljer
0
Om användaren
Jag heter Alexander Wetterling och arbetar sedan 2013 som Portfolio Strategist på A. Stotz Investment Research i Bangkok, Thailand.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 september 2016

På plats i Asien - Taiwan och Win Seminconductors

Ekonomi:

BNP i Taiwan drivs av den privata konsumtionen, men en släpande export resulterar i negativ BNP-tillväxt. Företagens vinster väntas komma tillbaka under 2017 och Taiwanesiska bolags utdelning är bland den högsta i Asien. Fundamenta är måttligt attrativt med ROE på cirka 12% under 1H16. Värderingen är attraktiv på grund av relativt låg PB och hög direktavkastning.

 

Win Semiconductors Corporation:

Win Semiconductors Corporation (Win Semi) är i den globala topp-20 av halvledartillverkare och är ett renodlat gjuteri dvs de har specialiserat sig på att göra sammansatta halvledare som utformats av sina kunder elektroniska komponentleverantör.

Huvudsakliga användningsområden är i det mobila telekomsegmentet. Företaget är baserat i Taiwan, och majoriteten av försäljningen sker i Asien.

 

Affärsbeskrivning:

Win Semi är en av världens största halvledartillverkare rent försäljningsmässigt. De har tre divisioner: Wi-Fi, 50%; Mobil, 40% och Infrastruktur, 10%.

Wi-Fi-division gör sammansatta halvledare för användning i Wi-Fi-utrustning, såsom routrar, medan Mobildivisionen tillverkar för mobiltelefoner.

Infrastrukturdivisionen omfattar sammansatta halvledare som används i basstationer, satelliter, och fiberoptik. Sammansatta halvledare är designade av Win Semis kunder, främst elektronikkomponenter företag, för att ha överlägsna hastigheter och lägre strömförbrukning.

Övergången till smartphones har ökat efterfrågan de senaste åren. Behovet av snabbare dataöverföring via LTE och 5G har dirvit på efterfrågan för sammansatta halvledare i smartphones.

För division Infrastruktur, bör den fortsatt stigande efterfrågan på molnlagring skapa fler möjligheter.

 

World Class Benchmarking:

Lönsam tillväxt behöll sin #2 rank och har förbättrats från #4 2012. Detta innebär att Win Semi rankas bättre än 952 av 1190 techbolag globalt.

Lönsamhet behöll sin #2 rank också. Det innebär att Win Semi rankas bland de bästa 238 techbolag globalt på ROA. Tillväxten behöll sin #4 rank.

Vinstmarginalen ligger fortfarande i topp och är huvudanledningen till lönsamhetenens rank. Försäljningstillväxten sjönk till #4 från #3, men det påverkade inte tillväxtens rank eftersom marginalförändringen var starkt rankad #3 bland sina globala konkurrenter.

 

 

 

OBSERVERA: INNEHÅLLET I DEN HÄR TEXTEN ÄR ENDAST AVSEDD SOM INFORMATION. INEHÅLLET ÄR INTE REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD. LÄSAREN SKALL EJ SE TEXTEN SOM FORMELLA REKOMMENDATIONER ELLER INVESTERINGSRÅD OCH LÄSAREN BÖR INTE FATTA INVESTERINGSBESLUT BASERAT ENBART PÅ TEXTEN. LÄSAREN REKOMMENDERAS ATT KONSULTERA SIN FINANSIELLA RÅDGIVARE INNAN INVESTERINGSBESLUT FATTAS. ÄVEN OM INEHÅLLET I TEXTEN TROS VARA KORREKT KAN DET INNEHÅLLA FELAKTIGHETER. FÖRFATTAREN KAN INTE STÄLLAS TILL SVARS FÖR ELLER GÖRAS SKADESTÅNDSANSVARIG FÖR NÅGON HANDLING SOM LÄSAREN TAR TILL FÖLJD AV ATT HA LÄST TEXTEN.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar