Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Deklarationen har landat hos Kivra

(Vill förtydliga att det här inte är ett meddelande från Skatteverket...)

 

Det är alltid lika spännande att få deklarationen och förhoppningarna om att få något tillbaka av Skatteverket är lika stora varje år. Förr om åren rev jag upp plasten runt pappret för att snabbt hitta fram till del där domen förkunnades men numera är det en lite lugnare övning som innefattar mobilt bankid och lite  scrollande i Kivra. Dock är det fortfarande lika spännande och dessutom rätt smidigt tycker jag.

I Kivra får man den post man vill samlad på ett ställe och slipper pappershögar som är på väg in i en pärm men aldrig tycks nå hela vägen fram. Det är den främsta fördelen utöver att man får deklarationen tidigare då. Försäkringsdokument och liknande är bra att ha koll på och i elektronisk form har man det.

Förra året fick jag tillbaka återbäringen redan i april och det är utlovat i år med förutsatt att deklarationen lämnas in utan tillägg eller ändringar och att man godkänner den senast 28 mars. E-tjänsten och appen öppnas 20 mars.

Så hur gick det då? Jo, jag får tillbaka en summa i år med. En regel jag kört med är att minst 50% av löneförhöjningar, tillfälliga inkomster och skatteåterbäring ska gå till aktiesparandet. Får se hur det går med det i år men ska göra mitt bästa även om familjens utgifter ibland får mig att känna mig som Al Bundy. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)