Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Försäljningen av Ratos - ett år senare

Av en slump såg jag att det är nästan exakt ett år sedan jag sålde av de sista Ratos-aktierna. Ett långt innehav som kostade mig 9257 kr under fyra bra börsår. Inte så farligt egentligen för en amatör som mig men det som retade mig var den potentiella vinsten jag hade kunnat göra om jag valt ett annat bolag att investera i när jag började köpa under 2012.

Det kan vara intressant att se aktiens utveckling sedan dess och nedan är kursutvecklingen sedan jag tröttnade och sålde.

Vid en titt i backspeglen hade det varit bra att sälja några månader senare eftersom priset gick upp utan några egentligen intressanta nyheter efter min försäljning. Idag är priset dock lägre än min snittkurs på 38,50 kr per aktie som jag sålde för. Framförallt kändes det bra i magen att göra sig av med en surdeg och blicka framåt istället.

Summa summarum är jag nöjd med försäljningen eftersom jag istället investerade kontanterna i bolag som Creades, Novo Nordisk och Castellum. Bolag som känns bra att äga på lång sikt och dessutom utvecklats mycket bättre än Ratos på ett års sikt.

Det ska tilläggas att jag kan tänka mig att köpa Ratos igen om något radikalt förändras men i nuläget ser bolaget ut att ha en fortsatt lång uppförsbacke att vandra.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)