Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
162
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Creades

Igår gjorde jag mitt första köp i det av Sven Hagströmer ägda investmentbolaget Creades. Det blev 35 aktier för 218,50 kr/styck och tanken är att köpa lite mer om kursen ligger kvar kring dessa nivåer.

Creades grundades 2012 när Öresund delades upp i två bolag och Hagströmer och Qviberg gick skilda vägar. Bolaget äger en mix av noterade och onoterade företag där de noterade består av Avanza, Lindab, Transcom och NOTE i storleksordning och de onoterade består av Acne Studios, Global batterier, Inet, Röhnisch och Tink. Till detta kommer ett antal noterade värdepappersinnehav och en kassa på ca 500 miljoner att nyttja vid nya investeringar.

Den 30 september var substansvärdet 251 kr per aktie vilket innebar en substansrabatt på ungefär 15% vid tillfället och det är ungefär där Creades substansrabatt brukar ligga. Jag vill inte betala en premie för investmentbolag utan vill ha rabatt, och speciellt när det ingår onoterade innehav vilket gör bolaget mer svårbedömt.

Att Avanza och Lindab tillsammans utgör en andel på 52% av innehaven utgör en risk. Dock gillar jag Avanza och Lindab verkar fortsatt förbättras om än långsamt. P/E-talet är högt för båda bolagen så man får tro på fortsatt potential. Det ska bli intressant att se vad det relativt nya innehavet Tink kan tillföra framöver. En app jag själv använder ibland och gillar.

Jag anser inte att priset jag betalade är något klipp men det är okej och jag kan betala några kronor till för aktien men blir innehavet för litet stiger jag antagligen ur igen.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (2)