Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Handelsbanken A

Den 16 december fyllde jag på mitt innehav i Handelsbanken med 65 A-aktier för 111,90 kr styck och det innebär att jag nu har totalt 425 SHB-aktier. Skulle aktien gå under mitt riktpris på 112,50 kr så fyller jag antagligen på mer.

Det här är en mycket stabil bank med bra utdelning och bra intjäningsförmåga och är därför ett av de innehav jag ämnar behålla riktigt länge.

Noterar även att det här blev inköp nummer 9 i år. Det har alltså varit ganska lugnt på köpfronten under året men trots det fler köp än det för mig känns som. Med mycket pengar liggande på "räntekontot" blir jag helt enkelt köpsugen så det gäller att ha tålamod. Har numera fullt upp med familjeliv och jobb vilket faktiskt är ganska bra eftersom jag inte hinner fundera så mycket på börs och portföljen även om jag förstås håller mig någorlunda uppdaterad.

Håller tummarna för att jag får köpa andelar av fler kvalitetsbolag under 2016. Det finns några jag väntat på länge nu :)

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Billiga aktier (ej registrerad)

Ditt inköpspris ligger som bekant aningen högre än mitt så jag väntar i kulisserna på att shb ska sjunka ner under 105 kr :)

Didrikfinans's picture
86
161
41
0
Didrikfinans

Ja vi får se när det blir läge under 105 kr igen. Är glad så länge jag får köpa lite under min riktkurs nu. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)