Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Handelsbanken A

Idag ökade jag mitt innehav i Handelsbanken med ytterligare 65 A-aktier. Denna gång för 109,50 kr styck plus courtage.

Det innebär att jag nu äger 490 aktier i SHB och kan vänta mig 2862 kr i utdelning om den blir på samma nivå som under 2015. Alltid något att se fram emot. :)

Dagens fall verkar dels bero på den fortsatta Kina-oron, och dels på motsättningarna mellan Saudiarbien och Iran med flera länder. Eller mellan sunni- och shiamuslimer om man så vill. Man kan ha olika åsikter om hur mycket man ska försöka tolka och anpassa sig till makroekonomi men jag väljer att till största del bortse från det när det kommer till investeringar. Det här fallet ser jag som ett köpläge och idag köpte jag endast för de ca 7000 kr jag petade in i sparandet i december.

SKF börjar närma sig mitt riktpris så det kan vara nästa bolag för mig att läsa på lite mer om. I nuläget har jag ingen vidare koll på bolaget förutom att det är riktigt gammalt och att de uppfann och tillverkar kullager.

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)