Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Handelsbanken A

Det var löneutbetalning idag och med nya pengar på kontot var det dags för månadens inköp för sparpengarna. Det blir antagligen ett till köp under månaden men då för likvider. 

Idag köpte jag 68 Handelsbanken A för 103,80 kr/styck. Det börjar bli ett med mina mått ganska stort innehav i SHB nu. Jag har sedan gammal ett antal B-aktier med. Vid en andel på omkring 20% av portföljen slutar jag nog köpa SHB och hoppas att det finns något annat intressant företag att köpa in sig i.

Taggar (blogg): 
lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Om du har dina B aktier på ett ISK så sälj dem och köp ett större antal A-aktier!

Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

Utnyttja att B-aktien är felprissatt pga låg omsättning tänker du? Har faktiskt inte tänkt på det innan men det verkar väldigt vettigt när man slipper skatta för det och betalar lågt courtage. Har dem i KF. Tack för tipset! Har du gjort samma manöver?

lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Nej, jag hade inga B-aktier sedan tidigare.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)