Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Handelsbanken A nu igen

Det känns som att jag håller på att köpa upp hela Handelsbanken nu när även den här månadens val av aktie hamnade på Handelsbanken A. Som en Fredrik Lundberg i nanostorlek. Men så är det förstås inte. Jag är mycket mindre än så i den jämförelsen. Men trots allt var den en skön känsla för en stund.

Jag köpte 67 aktier för 104,90 kr/styck när aktien dippade idagKöpet medför 400 kr ytterligare i utdelning från Handelsbanken den 23 mars och det är också pga att det datumet närmar sig som jag passat på att köpa lite extra mycket i SHB. För övrigt är den 16 mars sista dagen att handla SHB om man vill ha del av årets utdelning.

Dagens dipp i SHB berodde på en överreaktion(?) efter att FI flaggat om högre riskvikter för bankerna. Vi får se vad det innebär för Handelsbanken som ska vara den bank som drabbas hårdast av de ökade kraven, pga att den i dagsläget är den banken med lägst riskvikter på företagsutlåningen.

Banken själv gick ut med ett pressmeddelande om att det finns flera olika möjligheter att påverka kapitalrelationen. Bland annat ett konvertibellån som ska konverteras till aktier och adderar 2,5 miljarder i kapital senare i år (och förstås späder ut antalet aktier för oss aktieägare). 2,5 miljarder är för övrigt ganska lite jämfört med de ytterligare 87 miljarder banken räknar med krävs för att uppnå FIs krav på riskviktade tillgångar.

Vi lär få återkomma till frågan längre fram i år.

Mvh DF

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)