Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp H&M

H&M föll 5% på rapporten idag. Siffrorna var ungefär vad analytikerna hade  väntat sig men det finns nog en hel del aktieägare som börjar tappa tålamodet och har man gått in på kortare sikt kan jag förstå det. Då finns det bättre möjligheter i andra bolag än H&M där vi nog får ha tålamod under lång tid framöver. För mig är det inget problem eftersom jag är inne på flera års sikt.

Min förhoppning är att H&M ska vara uthålligt nog att klara sig igenom allt vad omställningen till e-handel innebär, kunna utnyttja sina fysiska butiker och skörda frukterna när uppstickarna inom e-handeln inte längre klarar marginal- och returpressen. Kanske på grund av högre räntor framöver. 

Eftersom H&M lyser grönt på listan passade jag på att köpa på mig 32 aktier för 208 kr/styck idag. Det är lustigt ändå vad påverkad man blir av alla rubriker när ett bolag genomgår en tuff period och det känns ibland lättare att avstå att trycka på köpknappen just när bolagen är som billigast. Det är mänskligt att man vill få en signal om att det går åt rätt håll innan man köper men när signalen kommer är det ofta för sent. Jag har noterat det några gånger tidigare när jag tittat på mina inköp, och det är ibland tufft att gå emot vinden, men det är då jag tycker som bäst om att ha en bevakningslista och bara agera helt pragmatiskt i mina inköp. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)