Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp H&M och SKF

Gjorde två mindre köp idag. Dels fyllde jag på med 13 aktier i H&M för 258,60 kr/styck och dels köpte jag mina första 25 SKF B för 139,30 kr/styck.

Jag har betalat mycket mindre för H&M förut men jag ökar gärna på min position när jag får tillfälle under 260 kr.

SKF hade gärna fått fortsätta ner några kronor till men värderingen just nu ser ganska lockande ut för mig samtidigt som utdelningen är bra. Jag missade att komma in i SKF i början av året och blev nog lite orolig att den skulle fortsätta ner så jag tänkte istället passa på att köpa på mig lite nu. Känns bra att få in lite verkstad i portföljen med den övervikt jag har mot bank och finans i dagsläget.

Tanken är att jag ska köpa det som är köpvärt enligt min bevakningslista och i början av året föll valet på SHB trots att jag kunnat köpa SKF mycket billigare då. Vad jag tar med mig ifrån den lektionen är att köpa det min bevakningslista säger, oavsett vad känslorna säger, beroende på vad jag läser i diverse affärspress, bloggar och hör i poddar. Det är lätt att falla dit och fastna i känsloträsket helt enkelt. Nästa gång skulle jag kunna använda mitt månadssparande att köpa hälften "aktie A" och hälften "aktie B" etc. Då får jag en riskspridning dessutom.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)