Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Nordea

Det blev ett nytt lite oväntat bankinköp häromdagen. Jag har haft Nordea på bevakningslistan ett tag och tycker att det ser ut som läge för köp nu. Som väntat kom det "dåliga nyheter" i form av Panama-dokumenten om Nordea tämligen snabbt efter att jag köpt. Kunde sparat några kronor där men det kommer att bli några inköp till antagligen. Återstår att se om övriga innehav som Handelsbanken och Swedbank påverkas något av uppgifterna.

Den första april köpte jag iallafall 100 Nordea Bank-aktier till priset 77,80 kr/styck. Direktavkastningen blir då 7,6% med samma utdelningsnivå nästa år.

Jag hade egentligen föredragit att köpa Sampo och på det viset fått exponering mot bl.a. Nordea och If men priset är i dagsläget högre än vad jag vill betala.

Innehaven inom bank och finans tar allt större plats i portföljen och det är något jag får vara uppmärksam på framöver men jag hoppas att det jämnar ut sig när jag får möjlighet att köpa mer i andra branscher framöver.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)