Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp Novo Nordisk

Efter att ha väntat ut Novo ett tag kunde jag idag inte hålla fingret ifrån köpknappen. Det blev inget jätteköp men iallafall 50 aktier för 237,50 kr/styck. 

Novo Nordisk sänkte sin långsiktiga prognos för tillväxten i rörelseresultatet till runt 5% och för 2016 räknas den bli 5-7% istället för 5-8% som man trodde i förra rapporten. Man säger också att svårigheterna på USA-marknaden väntas fortsätta kanske ända till 2019 - hur säker en sådan prognos nu kan vara. 

Med 5% tillväxt och en vinst per aktie på 14 kronor tycker jag att aktien borde vara värd ca 260 kr idag. Jag är inte tillräckligt insatt i branschen men tycker den här gången att det är kul med en chansning även om jag gärna hade haft mer marginal.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)