Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inköp och försäljningar 2018

Även om jag inte skrivit så mycket här på bloggen i år har det hänt en del bakom kulisserna. I början av januari gjorde jag mig av med mitt resterande innehav i H&M. Det finns i mitt tycke bättre bolag att satsa på framöver. Jag gjorde också slag i saken när det gäller mina tankar om att köpa in mig i web services, data och framtida teknik och gjorde några inköp i FAANG-bolag. Där var tanken att köpa för motsvarande 5% av portföljen vilket jag gjorde och sedan låter jag bli att öka utan innehav får i så fall växa organiskt. 

Störst köp har jag gjort i Skanska där jag i omgångar fyllt på med 166 aktier för en snittkurs på 163,86 kr per aktie.

Jag har köpt 8 Microsoft (89,38 USD), 2 Apple (163,10 USD), Alphabet Inc Class A (1182,60 USD) som är Google och 2 Facebook (180,27 USD). En Amazon-aktie köpte jag i december för 1171,82 USD i samband med att jag sålde av hela innehavet i Walmart för 99,14 USD. 

Mina sista 200 aktier i H&M sålde jag för 163,02 kr den 5 januari.

Jag är som vanligt sugen på fler investmentbolag och hoppas att Investor kan bli köpvärt snart. Skanska är jag fullinvesterad i så det blir kanske till att lägga sparandet på det redan rätt stora likvidkontot framöver.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)