Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inspiration: Säga upp sig vid 32 och följa sina drömmar

Jag läste ett mycket inspirerande inlägg av Dividend Mantra för ett tag sedan.

Det handlar om vilka möjligheter ett sparande kan öppna upp och att göra vad som gör en lycklig istället för att alltid sträva efter att maximera sitt kapital. Han skriver också om vilken skillnad det är att jobba med något som är ens passion jämfört med att bara slava för sin lön varje månad på ett jobb man egentligen inte trivs med.

Minst sagt inspirerande!

Här är hans återblick på året som gått sedan han slutade vara anställd:

http://www.dividendmantra.com/2015/05/quitting-my-full-time-job-one-year...

 

Taggar (blogg): 
buylater's picture
18
15
9
0
buylater

Har själv haft dessa tankar att jobba själv mer frekvent den senare tiden med det jag har varit intresserad av i hela mitt  - investeringar.

Allt har inte riktigt gått den vägen men nu har jag iaf satt upp ett långsiktigt sparande som jag inte ska tulla på utan kapitalet ska växa under en längre period och ge mig ett rikare liv.

Lycka till. 

 

Projectedflow's picture
101
97
30
0
Projectedflow

DM är riktigt cool. Disciplin som få!

Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

@buylater: Lyckat till! Att sätta upp ett långsiktigt sparande och att ha mål och delmål är nog det absolut viktigaste man kan göra när man sysslar med investeringar. 

@Projectedflow: Håller med! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)