Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mål

Vilket mål har jag satt för min första resa? 

Jag har i dagsläget inte, som många andra, en plan för att sluta jobba och flytta utomlands. Vilket säkert hade varit underbart.

Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott undertiden men väljer bort onödig konsumtion.

Mest troligt är att miljonen blir en grundplåt för fortsatt investerande eftersom jag vid den tiden hunnit lära mig mycket mer och jag kan tänka mig att intresset för investeringar är ännu större då. På något sätt ska det iallafall njutas mer än genom att bara titta på de sex siffrorna på skärmen.

Min nuvarande plan/prognos ser ut såhär:

Lite delmål att fira:

(2014) Delmål 250 000 kr  - Uppnått den 3 juli 2014
(2017) Delmål 500 000 kr  - Uppnått i oktober 2015
(2018) Delmål 750 000 kr 
(2020) Mål 1 000 000 kr 

I diagrammet nedanför kan man se hur det har gått hittills; månad för månad. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)