Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport april

Utdelningarna har börjat trilla in men den något trista börsen gör att mina innehav står ganska still. Nu kommer den historiskt dåliga perioden och vi får se om "sell in May and stay away" gäller i år. Hoppas själv att kunna utnyttja en eventuellt nedgång till att köpa om det blir så. 

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. april månad (inklusive likvider) är +1,15% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på -3,01% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 549 781 kr den 31 mars till 550 858 kr den 30 april. Då har jag som vanligt tillfört 7000 kr i månadssparande och dessutom tagit emot utdelning från Walmart, Swedbank, Ratos, Intrum och Lundbergs. 

Under april måndag köpte jag Nordea och Handelsbanken A och sålde mitt innehav i TeliaSonera. 

Andel likvida medel ligger på 17,5%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)