Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport augusti

Semestern är slut och jag är tillbaka i den bistra verkligheten igen. Det positiva med det är att det blir lite enklare och roligare att följa börsen igen. Gillar att ta en paus och surfa in på DI eller andra nyhetstjänster för att läsa några minuter. Det är skön avslappning för mig. 

Det verkar förresten som att jag har blivit något av ett trader-ämne med mina köp på sistone. Att fylla på i Duni för 103 kr, SHB för 98 kr och Nordea för 68 kr har börjat löna sig nu. Men det är väl många som känner så efter Brexit kan man tänka sig.

För tillfället är jag över 600 000 kr i eget kapital. Alltid roligt när man når över nästa 100 000-kronorsgräns. Noterade att bloggkollegan Chansar mest nådde över 8 miljoner så där ligger jag visserligen något efter men jobbar inte riktigt enligt samma skala där.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. augusti månad (inklusive likvider) är +5,95% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +1,98% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 584 803 kr den 31 juli till 607 516 kr den 31 augusti. Då har jag som vanligt tillfört 7000 kr i månadssparande.

Under augusti månad gjorde jag ingen affär. 

Andel likvida medel ligger på 12%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)